- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Pokret Evropa sad ide samostalno na izbore

© Sputnik / Boban NovovićMilojko Spajić i Jakov Milatović
Milojko Spajić i Jakov Milatović - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2023
Pratite nas
Glavni odbor (GO) Pokreta Evropa sad donio je odluku da ta stranka nastupi samostalno na junskim parlamentarnim izborima. To je, kako je rekao čelnik stranke Milojko Spajić novinarima nakon sjednice, odluka koja je donijeta jednoglasno.
Spajić je kazao da će on biti nosilac izborne liste. Rekao je da je Crna Gora najbitnija, a ne lični odnosi. Kazao je da je svakako u dobrim odnosima sa Jakovom Milatovićem, i da nema nekih mimoilaženja. Vezano sa status Janka Odovića, Spajić je naveo da to pitanje treba ostaviti organima nadležnim za partijski statut.
Spajić je rekao da su ubijeđeni da će svi u Evropi sad doći do istog cilja - demokratskije, zdravije i bogatije Crne Gore.
Takođe, Spajić je rekao da Demokratsku Crnu Goru i GP URA vide kao buduće partnere, te da su spremni za postizborne dogovore. Kazao je da je na sjednici GO predlagano da se lista zove „Evropa sad i građani“ ali da to tek treba da bude finalno definisano.
„Mislim da je danas poslata jedna sjajna poruka, imali smo sjajnu sjednicu“, kazao je Spajić.
Prethodno je na sjednici, po medijskim izvještajima, konstatovano da Janko Odović više nije član te partije. Sjednici nije prisustvovao drugi čovjek Evrope sad Jakov Milatović.
Odović je nakon sjednice GO kazao da je došlo do nesporazuma, i da će pitanje njegovog statusa biti razmatrano na nekoj narednoj sjednici. On je rekao da je ostavka bila lični čin, ali da se neke stvari nijesu ostvarile, pa je povukao ostavku.
„Do momenta dok me GO ne razriješi, ja sam član Predsjedništva i GO. Kao što vidite, ja sam još član GO, i glasao sam“, rekao je Odović.
Odović je ranije podnio, pa povukao ostavku. Nakon toga je na Predsjedništvu konstatovana ostavka Odovića.
Sjednica GO PES-a je zakazana iako drugi čovjek partije Jakov Milatović nije bio sinoć u Podgorici.
Milatović je bio gost Međunarodnog samita u Porto Montenegro i predviđeno je njegovo dvodnevno učešće gdje će biti jedan od glavnih govornika, obzirom da je nedavno izbaran za predsjednika države. Iako je Milatović sugerisao odlaganje sjednice, do toga ipak nije došlo.
Parlamentarna skupština Saveta Evrope  - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
REGION
Radunović za Sputnjik o glasanju Crne Gore u Savjetu Evrope: Ne sipajmo so na ljutu ranu Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala