- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović: Lepota košarke – tražio sam da Panter odluči utakmicu

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
Pratite nas
Posle fantastične utakmice u pobede Partizana protiv Reala u Madridu, Željko Obradović, trener crno-belih, nije krio zadovoljstvo, ali je podvukao da nema opuštanja i da će naredna utakmica biti još važnija. Kada je reč o šutu Kevina Pantera koji je trojkom doneo pobedu, Obradović ističe da je imao puno poverenje u kapitena jer je Panter to već radio.
Prednost na utakmici Partizana i Real Madrida se smenjivala, ali nijednog trenutka nije delovalo da je neka ekipa bliža pobedi, pa čak ni kada je domaći tim imao plus sedam u drugom delu četvrte deonice.
Lepota košarke je ono što je krasilo ovu utakmicu, mnogo toga se dešavalo u poslednjim sekundama,naše vođstvo, koš i faul za njih, oni vode jedan razlike i onda lopta ide na Kevina, igraču koji je mnogo puta do sada odlučio utakmicu, ali generalno ekipa se borila i na tome sam najzadovoljniji“, istakao je Obradović posle velike pobede Partizana (89:87).
Presudila je trojka Kevina Pantera koji je potpuno hladnokrvno držao loptu u rukama i jasno se videlo da će preuzeti odgovornost.

„Lopta je bila u njegovim rukama, ja sam tražio da on bude taj koji će da odlučuje utakmicu, ovo nije prvi put najiskrenije se nadam da nije poslednji. On to radi na treninzima, on je posvećen. Zahvaljujući tome što radi na tom šutu, beskonačno ga ponavlja to je za njega postao automatizam. Sada možemo da se vraćamo na moju odluku da bude kapiten“, rekao je Obradović o Panteru.

Ono što trener crno-belih posebno podvlači je da njegovi igrači ne smeju da se opuste zbog činjenice da će imati dve utakmice kod kuće.
Serija je otvorena, nemamo razloga da mislimo da smo nešto previše uradili jer igramo protiv tima koji je napravljen ne samo za fajnal for, nego i koji je jedan od glavnih favorita kao i uvek za osvajanje. Najveću grešku koju bi mogli da napravimo to je da igramo opušteno zato što ostavljati nešto za kasnije je nemoguće. To je prva stvar koju sam rekao igračima u slavčionici, da je sledeća utakmica ključna“, objasnio je Obradović.
Legendarni stručnjak imao je drugačiji plan na početku utakmice, ali je morao da ga menja zbog faulova Alena Smailagića i Zeka Ledeja.
„Imali smo plan za utakmicu, poremeć je time što su Smailagić i Ledej rano dobili faulove, ali smo našli neki način da ne trpimo. Međutim, Real Madrid je ozbiljna ekipa, imali smo probleme u prvom poluvremenu u igri jedan na jedan, jer nismo pokušavali da ne daju mnogo poena dole i primili smo mnogo poena na donjem postu. Na kraju smo završili zahvljujući šutu za tri poena, jer su oni imali devet više od nas, to mora da izgleda mnogo bolje, a pre sve i pametnije“, istakao je Obradović.
Jedan od ključeva Partizanove pobede krio se i u agresivnosti.
„Neki igrači su nosili agresivnost, ulazak Madara je bio važan, ali kada se dobije utakmica na ovakav način onda treba čestitati svima jer je ovo pobeda tima. Kao što i oni znaju da je uvek tim najvažniji“, objasnio je trener crno-belih.
Španci su se oduševili podrškom koju ja Partizan imao u Madridu, a Obradović je još jednom iskoristio priliku da pohvali navijače.
„Od svega je najpozitivnija pobeda, hvala divnim ljudima koji su došli da nas bodre, dobio sam pitanje i od španskih medija o navijačima, čuli su koliko nas podržavaju i pitali su o atmosferi koja je bila prelepa,a na kraju najpozitivnije od svega što imamo dve utakmice u našoj Areni“, rekao je Obradović koji je posle pobede čestitao i odbojkašima Partizana na tituli.
„Čuo sam da su odbojkaši osvojili titulu, fenomenalan rezultat i čestitam im na tome“, poručio je Željko Obradović.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
SPORT
Jokić tripl-dablom odveo Denver u polufinale – Boston video moćnog Bogdana
Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2023
SPORT
Saletov duh ušao u Pantera – ovako je Kevin utišao Madrid /video/
Košarkaš Partizana Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2023
SPORT
Istorijska pobeda i brejk Partizana – Panterova trojka za pamćenje!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala