- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić tripl-dablom odveo Denver u polufinale – Boston video moćnog Bogdana

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
Pratite nas
Nikola Jokić, srpski košarkaš, novim tripl-dabl učinkom doneo je Denveru pobedu protiv Minesote rezultatom 112:109 i obezbedio plasman u polufinale Zapadne konferencije. Nagetsi su upisali četvrtu pobedu naspram jedne pobede Minesote, a u polufinalu ih čeka teži zadatak odnosno Finiks.
Bio je Nikola Jokić na visini zadatka od početka utakmice, a tripl-dabl učinkom mogao je da se pohvali već posle treće deonice. Do kraja meča srpski as upisao je 28 poena, 17 skokova i 12 asistencija.
Jokić je mogao da ubaci daleko veći broj poena, ali je upisao i 21 promašaj, međutim to nije uticalo na rezultat jer je nadomestio nekim drugim aspektima, a mnogo je pomogla i igra Džamala Mareja koji je u sjajnoj formi.
Marej je bio najefikasniji igrač utakmice sa 35 poena, četiri skoka i pet asistencija, dok se u ekipi Minesote najviše istakao Entoni Edvards sa 29 poena, osam skokova i sedam asistencija.
Na minut do kraja rezultat je bio izjednačen, a potom je Jokić ubacio dva poena i poentirao oba puta sa linije slobonih bacanja da bi potom Brus Braun zadržao tu prednost što je Denveru donelo pobedu, četvrtu u seriji protiv Minesote.
Međutim, slavio je i Finiks u fanstastičnoj utakmici protiv Los Anđeles Klipersa rezultatom 136:130 i tako zakazao polufinalni okršaj sa Nagetsima koji će imati težak posao.
Dok su Denver i Finiks obezbedili polufinale, za to se i dalje bori Atlanta koja je upisala drugu pobedu protiv Bostona rezultatom 119:117, a velike zasluge pripisuju se Bogdanu Bogdanoviću.
Srpski košarkaš upisao je 18 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je ubedljivo najefikasniji bio Tre Jang sa 38 poena, četiri skoka i 13 asistencija. Atlanti je neophodna još jedna pobeda kako bi stigli do izjednačenja od 3:3.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2023
SPORT
Saletov duh ušao u Pantera – ovako je Kevin utišao Madrid /video/
Košarkaš Partizana Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2023
SPORT
Istorijska pobeda i brejk Partizana – Panterova trojka za pamćenje!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala