Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Novi atak na Srbe na Bistričkom mostu: Prištinske vlasti držale radnike Pošte Srbije sedam sati

© AP Photo / Visar KryeziuKosovska policija
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
Pratite nas
Radnicima „Pošte Srbije“ koje je specijalna policija tzv. Kosova, zajedno sa novcem koji su prevozili, zaustavila na punktu kod Bistričkog mosta i uputila ih na carinski terminal u Južnoj Mitrovici, posle višesatnog zadržavanja omogućen je nesmetani prolazak i prevoz novca, rekao je direktor radne jedinice „Pošte Srbije“ na KiM Ivan Milojević.
Radnici „Pošte“ su na carinskom terminalu zadržani sedam sati, od 12.30 do 19.30 časova.
„Tražili su dodatnu dokumentaciju koju smo priložili. Na kraju su shvatili da je u pitanju redovni tok novca“, kazao je Milojević za Tanjug.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ranije je saopštio da su pripadnici specijalne policije tzv. Kosova priveli na Bistričkom mostu vozača i dva radnika Pošte Srbije koji su regularno prevozili novac iz Trezora u Leposaviću ka Kosovskoj Mitrovici.
Oni su, kako je saopšteno, zajedno sa novcem namenjenim redovnim finansijskim plaćanjima, sprovedeni ka carinskom terminalu u južnoj Kosovskoj Mitrovici, a sa njima se nalaze i naši predstavnici na terenu.
„Ovaj očajnički potez predstavlja Kurtijevu osvetu Srbima nakon debakla koji je doživeo na izborima i novi je pokušaj podizanja tenzija na severu Kosova i Metohije u režiji Prištine. Reč je o nastavku stalnih političkih i administrativnih prepreka koje Priština postavlja a koje imaju za cilj da otežaju platni promet na severu Kosova i Metohije, iako na to nemaju apsolutno nikakvo pravo. Srbi imaju svako legalno, legitimno i zakonsko pravo da koriste svoj novac i to se ne dovodi u pitanje“, istakao je Petković.
Petković je ukazao da je sloboda nesmetanog platnog prometa garantovana dogovorima u Briselu i tek nakon formiranja ZSO, tu nadležnost će preuzeti ZSO.
„O ovom opasnom potezu Prištine i Kurtija odmah sam direktno obavestio Miroslava Lajčaka, kao i Sjedinjene Američke Države i očekujemo njihovu diplomatsku aktivnost u cilju smirivanja tenzija koje Priština proizvodi. Ovaj potez pažljivo je sračunat i pred nastavak Briselskog sporazuma i pokazuje da Kurti ne želi nikakvu normalizaciju odnosa niti formiranje“, naveo je Petković.
Kosovska Mitrovica, upad Rosu - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2023
SRBIJA
Srpska lista posle ranjavanja Srbina zahteva: Objaviti video-snimke sa Bistričkog mosta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala