Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srpska lista posle ranjavanja Srbina zahteva: Objaviti video-snimke sa Bistričkog mosta

© Sputnik / Teodor AnastasijevićKosovska Mitrovica, upad Rosu
Kosovska Mitrovica, upad Rosu - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2023
Pratite nas
Srpska lista zahteva da se objave snimci koje su zabeležile kamere na Bistričkom mostu gde je izvršen pokušaj ubistva Srbina Milana Jovanovića od, kako su naveli, strane Kurtijevih specijalaca.
Najoštrije osudivši taj napad, Srpska lista je tražila i najhitnije povlačenje svih specijalnih jedinica nelegalno prisutnih na severu Kosova i Metohije, koje kontinuirano maltretiraju srpski narod, kažnjavanje odgovornih za pokušaj ubistva Milana Jovanovića ali i Miljana Delevića, i objavljivanje video-snimaka za oba pomenuta događaja.
„Kurtijevi specijalci koji su nelegalno prisutni na severu Kosova i Metohije ponovo su prolili srpsku krv i pokušali ubistvo našeg sugrađanina Milana Jovanovića iz Zvečana na Bistričkom mostu“, navela je Srpska lista.
Ovaj zloglasni, nelegalni punkt albanskih specijalaca je postao simbol represije režima Aljbina Kurtija nad Srbima, na kome je po drugi put pokušano ubistvo Srbina, ocenila je Srpska lista.
Dodatan bes građana, ukazali su iz Srpske liste, izaziva saznanje da najviši predstavnici vlasti u Prištini, uključujući i nadležnog ministra policije, kriju odgovorne za napade na Srbe i očigledno podržavaju protivzakonito delovanje ovih jedinica.
„Pozivamo međunarodne predstavnike da najhitnije osude divljanje ovih parapolicijskih jedinica koje sprovode represiju nad običnim građanima, i zahtevaju njihovo povlačenje sa severa Kosova i Metohije, kako bi se na ovom prostoru vratio mir i sprečilo ugrožavanje života ali i mira i sigurnosti svih građana
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2023
SRBIJA
Srbin ranjen iz vatrenog oružja na severu KiM; Petković: Ako Rosu nije pucala, zašto ne pokažu snimke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala