Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srbin ranjen iz vatrenog oružja na severu KiM; Petković: Ako Rosu nije pucala, zašto ne pokažu snimke

© Sputnik / Teodor AnastasijevićKosovska policija
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2023
Pratite nas
Na severu Kosova i Metohije kasno sinoć ranjen je Srbin Milan Jovanović koji veruje da su na njega pucali pripadnici specijalne jedinice Rosu u blizini punkta koji je postavljen sredinom decembra kada su u jeku bile barikade i blokade puteva.
Prema navodima medija, on je prebačen u bolnicu u Kosovsku Mitrovicu gde je operisan i nalazi se van životne opasnosti.
Dežurni hirurg u bolnici u Kosovskoj Mitrovici potvrdio je da je na odeljenje hirurgije primljen pacijent sa prostrelnom ranom.
„Nešto posle 22 sata na naše odeljenje primljen je pacijent sa prostrelnom ranom koju je zadobio u predelu desne strane grudnog koša. Doveden je u stanju hemoralgijskog šoka, hitno je primljen i operisan. Zaustavljeno je krvarenje i on je sada trenutno van životne opasnosti i smešten je u jedinici intenzivne nege na dalje praćenje", rekao je Radojičić za portal „Kosovo onlajn“.
Milan Jovanović je izjavio da se na mestu na kojem je ranjen nalaze jedino pripadnici tzv. kosovskih specijalaca.
„Sinoć po povratku iz Leposavića dole u Bistrici, gde je njihova baza, nakon prolaska kroz punkt samo sam začuo pucanj i bol u ramenu. Ne mogu da budem sto posto siguran ko je pucao, ali u onoj bazi sem njihove vojske i policije ne verujem da ima bilo kog drugog. Čuo sam prasak stakla pozadi i napred, iskreno i nije mi bilo svejedno uplašio sam se, produžio sam dalje, krenuo kući. Stigao sam do mesta Šaren kamen i šta je dalje bilo, gde su kola, ko me je doveo pojma nemam“, rekao je Jovanović.
Sa druge strane, tzv. kosovska policija oglasila sa saopštenjem putem društvenih mreža u kom tvrdi da njihovi pripadnici nisu bili uključeni u bilo koji slučaj razmene vatre.
„Kosovska policija provodi intenzivne istrage kako bi se ovaj slučaj što pre razjasnio. Vredi naglasiti i istovremeno pojasniti da Kosovska policija nije bila uključena u bilo koji slučaj razmene ili pucanja iz vatrenog oružja protiv bilo koje određene grupe ili lica“, navodi se u saopštenju tzv. kosovske policije.

„Zašto neće da pokažu snimke kamera sa lica mesta“

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je tzv. kosovska policija Rosu sinoć pucala na Milana Jovanovića i da ga je par milimetara delilo da izgubi život.
Na tvrdnje iz tzv. kosovske policije da oni nisu pucali na Jovanovića, Petković je uzvratio pitanjem zašto onda neće da pokažu snimke kamera sa lica mesta.
„Videćete reakciju kosovske policije, oni imaju dva pristupa — ili sa jedne strane da kriminalizuju Srbe ili će da demantuju navode“, istakao je Petković.
On je napomenuo da je i prošli put od Dželjalja Svečlje tražio da pokaže snimke, ali da ovaj to nije hteo da uradi.
„Na tom ozloglašenom, nelegalnom punktu kod Bistričkog mosta, kosovska policija svakog dana zaustavlja i maltretira Srbe, i ne samo tu već i na drugim mestima na severu KiM. Mi smo više puta upozoravali i govorili da kosovska policija nema pravo da bude na severu KiM, nemaju pravo da sa dugim cevima budu prisutni tu. Tenzije i kriza su potrebne samo Prištini i Kurtiju, to je jedini način da izbegne formiranje ZSO“, kazao je Petković
Petković je za TV Prva rekao da je stanje Milana Jovanovića sada stabilno.
„Razgovarao sam sa njegovom sestrom Nadicom i lekarima. Milanova rana je sa desne strane grudnog koša i par milimetara ga je delilo od toga da izgubi život", rekao je Petković“, osudivši taj napad.
On je dodao je da je Jovanović miran, porodični čovek, otac troje dece, taksista po zanimanju.
„Priština i Aljbin Kurti ne haju za to, oni svim svojim akcijama žele da isprovociraju nekakvu neprimerenu akciju Srba na KiM“, rekao je Petković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala