- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj o isporuci municije sa uranijumom Kijevu: Pogledajte kakve su posledice u Jugoslaviji

© Sputnik / Natalья SeliverstovaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
Pratite nas
Velika Britanija će morati da snosi odgovornost za isporuke municije sa osiromašenim uranijumom Kijevu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Ova informacija je veoma tužna. Britanci moraju da shvate da će morati da snose odgovornost za ovo“, rekao je Peskov novinarima.
Portparol je dodao da će ljudima biti naneta nepopravljiva šteta, a posledice upotrebe osiromašenog uranijuma po zdravlje vidljive su u Jugoslaviji.
„Već smo skretali pažnju zapadnoj javnosti na one zvanične podatke koji su već objavljeni o upotrebi ove vrste municije tokom bombardovanja Jugoslavije. Kada je NATO bombardovao Jugoslaviju. I podaci o rastućem broju onkoloških bolesnika i drugih bolesti“, rekao je Peskov.
On je naglasio da oni koji budu direktno koristili takvu municiju treba da shvate da „ne samo da će naneti nepopravljivu štetu sebi i svojim građanima, već će za to morati da snose odgovornost“.
Ranije je zamenik britanskog ministra odbrane Džejms Hipi izjavio da je London Kijevu poslao na hiljade granata za tenkove „čelendžer 2“, uključujući i one sa osiromašenim uranijumom, ali da ne prati odakle se te granate ispaljuju.
Posledice NATO bombardovanja u blizini Preševa - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2023
RUSIJA
Lavrov još jednom podsetio na posledice bombardovanja Jugoslavije osiromašenim uranijumom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala