- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Španija bruji o „ugrizu“ Pantera: „Mogao bi da promeni istoriju Srbije“

Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
Pratite nas
Dan posle šokantnog poraza Real Madrida, odnosno pobede Partizana na krilima Kevina Pantera, koji je četiri desetinke pre zvuka sirene pogodio trojku vrednu pobede u prvom meču četvrtfinala Evrolige (89:87), mediji u Španiji bave se asom crno-belih i time da bi mogao da obuče dres Srbije.
Ugledna španska Marka, podseća da 29-godišnjak rođen u Bronksu poseduje i srpski pasoš, te da bi, ukoliko bi selektor Svetislav Pešić odlučio da ga pozove, lako mogao da ispiše istoriju srpske reprezentativne košarke.
Maestralnu predstavu izveo je Partizan i utišao je krcatu dvoranu u Madridu. Svi reflektori bili su usmereni kao kapitenu crno-belih koji je pogodio težak šut u samom finišu, a trener Željko Obradović je sve objasnio da je to lepota košarke.
Košarkaš Partizana Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
SPORT
Ima nešto u Partizanovom broju 7
Znao je vrlo dobro popularni Žoc u čije ruke da stavi sudbinu Partizana ukoliko to toga dođe.
I, nije pogrešio!
Panter, kog je Obradović imenovao za kapitena, nakon što je bez trake ostao Rade Zagorac, nije ga izneverio, već je „ujeo“ kralja i zadao mu prvi udarac u četvrtfinalnoj borbi Evrolige koja se igra na tri dobijene.
Otuda i ne čudi što su Španci impresionirani hladnokrvnošću koju je demonstrirao Amerikanac sa srpskim pasošem, posvetivši mu popriličan prostor dan kasnije, gde su se bavili njegovim likom i delom.
Poznato je da u Srbiji u poslednjih nekoliko godina traje debata oko toga da li je nacionalnom timu potreban stranac, kao što se recimo na radikalan potez odlučila Španija, koja je pod svoju zastavu privolela Lorenca Brauna, a tamošnji mediji pišu, da bi, ukoliko bi do toga zaista došlo, Panter bio pun pogodak!
„Mogao bi da promeni istoriju Srbije, ogromne sportske i košarkaške sile. On je kapiten partizan, a Željko je isti tokom cele godine i zna koliko je sve ovo važno“, navodi se u tekstu Marke.
Španci takođe ističu da pitanje stranaca u reprezentaciji, neretko nađe u srpskoj košarkaškoj javnosti i da nije naišlo na pozitivne komentare, uz podsećanje da je Srbija daleko od zlatne medalje u poslednje vreme i da bi Panter mogao da bude osveženje i da promeni tradiciju.
„Panter je već pet godina evropski košarkaški klasik. Nastavlja da napreduje u Evroligi i postoje sve odlučniji. Tokom njegovog boravka u Olimpiji iz Milana, kao lider stima je stigao do fajnal-fora u Kelnu 2021. godine i imao je sjajno polufinale protiv Barselone“, prisećaju se i podsećaju španski mediji Penterovog sazrevanja u Evroligi.
I sam kapiten Partizana je u više navrata pričao o tome da voli Srbiju i da se ne bi dvoumio ukoliko bi zaista jednog dana stigao poziv.
„Imam poseban odnos sa Srbijom, sviđa mi se. Imam srpski pasoš i čuo sam za tu mogućnost. Ukoliko bi me pozvali, otvoren sam za tu opciju“, kratko i jasno je svojevremeno poručio heroj Partizanovog čuda u Madridu.
U četvrtak je prilika za još jedan nokaut kralja, a onda se serija seli u Beograd, gde će Arena nesumnjivo biti mala da primi sve one koji će gurati crno-bele košarkaše ka novoj pobedi u elitnom takimčenju.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Košarkaš Partizana Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
SPORT
Ima nešto u Partizanovom broju 7
Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
SPORT
Heroj Partizana hladan kao led: „Ne, nije gotovo“
Košarkaš Partizana Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2023
SPORT
Istorijska pobeda i brejk Partizana – Panterova trojka za pamćenje!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala