- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ima nešto u Partizanovom broju 7

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaš Partizana Kevin Panter
Košarkaš Partizana Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
Pratite nas
Partizan je 2010. godine savladao Makabi iz Tel Aviva u prvoj utakmici četvrtfinalne serije i tako trasirao put ka Fajnal foru. Tada je blistao igrač sa brojem sedam - Dušan Kecman. Čini se da se istorija ponavlja.
Kecman je u Tel Avivu u prvoj utakmici plej-ofa pogodio sedam trojki iz devet pokušaja, završio je utakmicu sa čak 29 datih poena.
Bilo je potrebno da Kecman odigra utakmicu života pa da vrati crno-bele iz rezultatskog ponora. Trinaest godina kasnije - slična priča. Samo drugačija scena.
Partizan je gostovao Real Madridu u prvoj utakmici plej-ofa i ponovo je bilo potrebno da jedan igrač iskoči i odigra majstorsku partiju.
Ponovo je to bila Partizanova sedmica, ovoga puta Kevin Panter.
Panter je ubacio 26 poena i gađao je za tri poena 5/8. Ne samo da je pogodio onaj ključni šut, nego je dao još jednu trojku uz faul sa kojom je oživeo crno-bele. Dakle, sličan učinak onom Kecmanovom iz Izraela.
Pamtiće se Panterova trojka...
„Sada moramo da idemo još više, da budemo još oprezniji i koncentrisaniji. Imali smo sve to u ovoj utakmici, sada moramo još bolje u svakom smislu za drugi meč. Moramo da se ponašamo kao da smo izgubili. Zvuči ludo, ali je bolje tako, da zaboravimo na prvu utakmicu i mentalno ostanemo pribrani, da igramo na pobedu i u drugoj utakmici. Da ostanemo oštri psihički“, poručio heroj Parnog valjka Kevin Panter.
Nekako se i pred početak serije govorilo da Partizan može do brejka u prvoj utakmici, da su mu tada najveće šanse, a to se potvrdilo i sada u Madridu kao pre više od decenije u Tel Avivu.
„Sada moramo da uzmemo još jednu pobedu. Jednu smo uzeli, sada nam treba još jedna. Bila je odlična utakmica svih nas, ovo je ono što smo hteli, sada nas čeka druga utakmica koja će biti još teža, ali moramo da odgovorimo“, konstatovao je Panter.
Videćemo da li će Partizan čekati Beograd da sa eventualne dve pobede obezbedi plasman na Fajnal for, ili će možda za razliku od pre 13 godina uspeti da dođe do još jednog brejka u Madridu što bi samo po sebi bilo neverovatno.
U prvoj utakmici serije Partizanov kapiten odigrao je kapitenski.
Reinkarnirao je Kecmanovu partiju iz Tel Aviva.
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
SPORT
Obradović: Lepota košarke – tražio sam da Panter odluči utakmicu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala