- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Artiljerijski snajper: Ruska haubica uništava skrivene položaje ukrajinske vojske

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRuske samohodne haubice "hijacint" u zoni specijalne vojne operacije
Ruske samohodne haubice hijacint u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je video na kome je prikazano delovanje haubica „giacint-S“ kalibra 152 milimetra tokom specijalne vojne operacije (SVO).
Na objavljenom snimku haubicama rukuje jedinica Zapadnog vojnog okruga.
Kako navodi ruski vojni resor, prvo su izviđačke jedinice otkrile položaje ukrajinskih protivvazduhoplovnih sistema koji su bili kamuflirani u šumovitom području i poslale su njihove koordinate. Nakon toga je jedinica sa haubicom „giacint“ izašla na borbeni položaj kako bi uništila cilj na osnovu dobijenih obaveštajnih podataka.
„Jedinice 'giacint-S' uništile su protivvazduholovne sisteme ukrajinskih neonacista. Gađane su visokoeksplozivnim projektilima kalibra 152 milimetra sa udaljenosti od oko 15 kilometara. Izviđački kompleks je korigovao vatru i zabeležio uništavanje ciljeva“, navodi se u saopštenju ruske vojske.
Ističe se da je obučenim jedinicama potrebno svega nekoliko minuta da nakon primljenih podataka o meti izvrše gađanje. Artiljerija u zoni specijalne operacije uništava uporišta, tehniku i utvrđenja Oružanih snaga Ukrajine.
Rad samohodnih topova 2S7 „Pion“ u zoni specijalne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
RUSIJA
Efikasno i precizno: Koje moćno oružje koriste ruski artiljerci
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala