- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Banjaluko, hvala“ – Rus osetio ogromnu ljubav i poslao poruku na srpskom

© Sputnik / Tamara RankovićAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
Pratite nas
Andrej Rubljov, ruski teniser, zahvalio se navijačima i organizatorima turnira u Banjaluci gde je poražen u finalu od Dušana Lajovića. Rus je posle svakog meča ispraćen velikim ovacijama, a njegovi potezi bili su ispraćeni aplauzom, čak i kada je igrao protiv srpskog tenisera.
„Banjaluko hvala“, napisao je Andrej Rubljov uz fotografiju sa Srpska opena turnira na kojem je branio pehar koji je prethodno osvojio prošle godine u Beogradu.
Kratka, ali iskrena poruka ruskog tenisera jer je zaista od samog dolaska u Republiku Srpsku tretiran kao domaći teniser što je i sam rekao kada je stigao u Banjaluku.
„Osećam se kao lokalni teniser, ovde me poznaje više ljudi nego u Monte Karlu“, rekao je Rubljov sa širokim osmehom na licu jer je osetio da je zaista dobrodošao na Srpska open.
Iako je prethodno osvojio Masters u Monte Karlu, svoj prvi turnir iz hiljadu serije, Rubljov se odmah zaputio u Banjaluku, a pravo iz aviona otišao je u lokalni restoran na čuvene ćevape koje je kasnije i sam pokušao da spremi.
Topla atmosfera bila mu je dokaz da su Banjalučani sa velikim poštovanjem želeli da ugoste ruskog tenisera, a Andrej je bio zbunjen jer je očekivao da ga pored Novaka Đokovića niko neće doživljavati kao zvezdu, međutim prvi ga je demantovao Đorđe Đoković.
„Neverovatno je šta Đorđe čini da ja dođem ovde. Sve je uradio da dođem ovde, a ne znam čime sam toliko zaslužio“, rekao je Rubljov posle poraza u finalu.
Kada je upitan da li će igrati naredne godine u Srbiji ili Banjaluci, ukoliko se taj turnir bude održao, Andrej je istakao da je sve moguće upravo zbog organizatora koji toliko predano rade na njegovom dolasku.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Centrani teren, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
SPORT
Vimbldon uveo nove sankcije: „Ruski mediji nisu dobrodošli“
Paula Badosa - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2023
SPORT
Osetila je kako je bilo slavnoj Ruskinji – i potonula: „Pritisak me je doveo do depresije“
Rafael Nadal i njegvo stric Toni (levo) - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2023
SPORT
„Nećemo da se lažemo...“ – nastavlja se saga oko Nadala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala