- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Osetila je kako je bilo slavnoj Ruskinji – i potonula: „Pritisak me je doveo do depresije“

© AFP 2023 / FREDERIC J. BROWNPaula Badosa
Paula Badosa - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2023
Pratite nas
Paula Badosa, španska teniserka, otkrila je da nije mogla da se nosi sa pritiskom javnosti i poređenjem sa legendarnom Ruskinjom Marijom Šarapovom.
Badosa je prošlog aprila bila druga teniserka sveta, ali je potom potonula i za sve krivi svoju nemogućnost da se nosi sa pritiskom.
Ona je već sa 17 godina stigla u vrh svetskog tenisa, u tom periodu je već zaradila prvi milion, a zbog fizičke sličnosti sa Šarapovom postala je i meta za reklamne kampanje.
Tokom godina je uspevala da se nosi sa pritiskom, ali je po dolasku na drugu poziciju VTA liste doživela krah.
Poređenja sa slavnom Ruskinjom su joj donela probleme i za svega godinu dana je pala na 33. poziciju, nije mogla da ostvari očekivane rezultate niti da ponovi uspeh poput četvrtfinala Rolan Garosa 2021. godine.
„Nije mi smetalo kada su pravili poređenja sa igrama Marije Šarapove. Svi mi imamo uzore u karijerama i lepo je kada vas porede sa takvom veličinom. Ali ta poređenja su bila više i dalje od tenisa što mi je stvaralo nelagodnost i pritisak i samim tim me dovelo do stanja depresije. Mentalno sam bila loša. Um nije mogao da sluša te razne priče. Bilo je veoma teško izboriti se s tim. Imate osećaj da vas ne gledaju kao sportistkinju kad čujete razne komentare“, rekla je Paula Badosa.
Ona je nedavno postala deo tima organizacije PTPA koju je osnovao Novak Đoković sa idejom borbe za veća prava teniserki i tenisera.
*Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala