- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čuveni Bo Mekejleb za Sputnjik: „Uz košarkaškog genija Obradovića Partizan ide na Fajnal for!“

© AFP 2023 / FRANCK FIFEBo Mekejleb
Bo Mekejleb - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2023
Pratite nas
Ekskluzivno
Partizan je 2010. godine igrao Fajnal for Evrolige, dok će večeras, 13 godina kasnije, protiv Real Madrida započeti borbu za novi veliki klupski uspeh. U susret toj seriji za Sputnjik govori jedan od najboljih stranaca u istoriji crno-belih Lester Bo Mekejleb, plejmejker koji je odvezao Parni valjak do četiri najbolje ekipe pre jedne decenije.
Koliko je jaka veza između Mekejleba i Partizana govore i reči koje je sjajni plejmejker uputio za čitaoce Sputnjika.
Nije došao u Srbiju samo da bi uzeo novac i zaboravio da je tu bio. Ne. Mekejleb je vodio Partizan do najvećeg uspeha u novijoj istoriji kluba, iako je u tim stigao kao ne toliko poznat igrač i to iz osrednje ekipe turskog Mersina.
Mekejlebu je vreme provedeno u Partizanu ostalo u živom sećanju zbog čega on i dan-danas gleda utakmice voljenog kluba.

„Partizan mi mnogo znači! Od prvog dana kada sam stigao u Beograd osetio sam da me svi žele u klubu. To je sve što mi je bilo potrebno. A, sve ostalo će posle toga samo da se namesti“, priseća se Mekejleb za Sputnjik.

Kada se priseti čuvene sezone pod vođstvom Duška Vujoševića sigurno se ovom sjajnom plejmejkeru pojavi osmeh na licu.
„Ta 2010. godina je bila fenomenalna. Osvojili smo sve trofeje u Srbiji i dobili nagradu tako što smo otišli na Fajnal for Evrolige. Sve smo tada šokirali kada smo otišli na Fajnal for! A, mislim da će Partizan to uraditi i ove sezone“, kaže Mekejleb i diže samopouzdanje navijačima do neba pred okršaj sa favorizovanim Realom.
© AFP 2023 / FRANCK FIFEBo Mekejleb
Bo Mekejleb - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2023
Bo Mekejleb
Uzdali su se igrači Partizana i pre 10 godina u navijače i atmosferu na tribinama, a tako je i pred okršaj sa Realom ove 2023. godine.
„Pa, Grobari prave najbolju atmosferu! Čak Partizan i na gostujućim utakmicama ima osećaj kao da igra kod kuće. Po mom mišljenju to je najbolja atmosfera u Evropi“, konstatuje Bo.
Iako je igrao za Partizan pre 10 godina, Mekejleb prati i navija za crno-bele i u ovoj sezoni. Zato smo ga pitali da prokomentariše svog naslednika na poziciji plejmejkera Dantea Egzuma.
„Gledao sam skoro svaku utakmicu ove sezone. Egzum je započeo sezonu malo sporije, ali on je zaista jako dobar igrač i našao je način da se adaptira. Nije slučajno bio peti pik NBA lige“, konstatuje Mekejleb.
© AFP 2023 / FRANCK FIFEBo Mekejleb
Bo Mekejleb - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2023
Bo Mekejleb
A, onda je istakao da se uzda u Željka Obradovića.
„Biće to dobar meč između Reala i Partizana. Ali, Partizan ima košarkaškog genija Obradovića. I mislim da će on postaviti Partizan u poziciju da sruši Real Madrid“ konstatuje Bo.
I najavljuje novi Fajnal for. Do sada je Partizan igrao na četiri u istoriji kluba, a osvojio je onaj 1992. godine u Istanbulu trojkom Aleksandra Đorđevića.
„Partizan ima mnogo talenta. U veoma je dobrom momentu, posebno u poslednja dva meseca. I imaju Obradovića. Kao i neverovatne navijače. Tako da - zašto da ne?“, u pozitivnom tonu završava Mekejleb javljanje za Sputnjik.
Ako crno-beli u seriji protiv Real Madrida (prva utakmica večeras u 20 časova i 45 minuta) budu imali samopouzdanje i veru kakvu i dalje poseduje Bo Mekejleb - mogu do novog velikog uspeha.
Da ne kažemo čuda.
Mekjleb veruje.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Džimi Batler - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2023
SPORT
Batler isporučio Milvokiju 56 poena – Holivud video triler sa srećnim krajem
Aleksandar Rašić - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2023
SPORT
Trio Duletovih crno-belih heroja iz 2010. za Sputnjik: „Samo je nebo granica za Željkov Partizan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala