- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rubljov zakazao rusko-srpski derbi u finalu Srpska opena /video/

© AP Photo / Daniel ColeAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2023
Pratite nas
Rus Andrej Rubljov plasirao se u finale Srpska opena pobedom nad Aleksom Molčanom sa 2:0 u setovima - 6:2, 6:4. U finalu će igrati protiv boljeg iz duela Dušan Lajović - Miomir Kecmanović.
Samo na početku delovalo je da su snage ujednačene, ali već je od trećeg gema Rubljov poceo da pokazuje dominaciju. Iako je Molčan sigurno ušao u taj gem, Andrej je istopio njegove poene, preokrenuo gem i oduzeo mu servis.
Osetilo se da se samo čekao taj momenat kada će Rus početi da dominira na terenu što je i usledilo. Čeh je imao sreće, pogađao je linije i imao šansu da vrati brejk, ali je daleko sigurniji Andrej to sprečio i povećao prednost.
U nastavku je potpuno kontrolisao svaki udarac i odlično izazivao protivnika na mrežu, što je Rubljovu donelo lak prvi set - 6:2.
Ponovo je isti gem bio koban po Molčana u drugom setu. Ruski teniser i dalje odlično koristio svoje ubojito oružje, odnosno forhend, dok je delovalo da je Čeh potpuno izgubio ritam.
Dozvolio je Rubljov potom protivniku da ga napadne, nije slao dovoljno jake i agresivne udarce, a Molčan je to koristio kako bi skratio loptice i na kraju uspeo da vrati brejk.
Ipak, Rubljov je u velikoj formi što je pokazao konačnom pobedom na ovom duelu.
U finalu ćemo gledati srpsko-ruski derbi.
- Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2023
SPORT
Sputnjikova anketa u Banjaluci: I Hrvat navija za srpsko-rusko finale
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala