- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sputnjikova anketa u Banjaluci: I Hrvat navija za srpsko-rusko finale

© Sputnik / Tamara RankovićAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2023
Pratite nas
Iako u polufinalu turnira u Banjaluci nema Novaka Đokovića, euforija se nije stišala jer navijači priželjkuju srpsko--ruski finale. Andrej Rubljov igra protiv Aleksa Molčana, a posle toga na teren izlaze Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. Među navijačima su i rukometaši banjalučkog Borca koji bi pored Srbina u finalu voleli da vide Rusa.
Pred početak polufinalnih mečeva u navijačkom selu u okviru kompleksa Srpska opena okupio se veliki broj navijača koji će uživati u sjajnom tenisu i toplom danu, a užitak bi im bio potpun kako kažu ukoliko za sutra bude zakazan srpsko-ruski derbi.
„Naravno da želimo u finalu da vidimo Rubljova pored jednog srpskog tenisera, a ko god pobedi svejedno, svi smo mi naši“, rekao je za Sputnjik Novak Bajčeta, rukometaš Borca.
Sa njim su se složili i saigrači Nevio Knežević i Rade Rađenović,
„Ja sam iz Hrvatske, navijao sam za Bornu, ali pošto je ispao, sada je svejedno, naši smo“, nasmejao se Knežević.
Kod ostalih navijača vlada isto mišljenje. U navijačkom selu zatekli smo Milicu i Marijanu koje jedva čekaju polufinalne mečeve i svim srcem navijaju za Rubljova u prvom meču.
„Dobar je i mora da pobedi. Kada je već Novak ispao, voleli bismo da pogledamo rusko-srpski derbi sa drugim našim teniserom, složile su se devojke.
Bilo je onih i koji za Rubljova navijaju ne samo zato što je Rus već zato što veruju da igra fantastično i da je u doborj formi.
„Osvojio je Monte Karlo, veliki je favorit. Mislim da ne Molčan ne može da mu parira jer je u odličnoj formi, rekla je Tijana Momčilović.
Zanimljivo viđenje dala je i Irena Pašić koja je iz Pule krenula za Banjaluka samo kako bi gledala Novaka Đokovića, ali je u toku puta saznala da je srpski as ispao sa turnira. Favorit joj je sada Miomir Kecmanović jer srpskog tenisera trenira Ivan Cinkuš, hrvatski trener.
„Krenula sam da gledam Novaka u polufinala i poželala sam odmah da se vratim kući kada sam saznala da je ispao. Ali, dobro navijaćeo za Kemcanovića, a volela bih da igra protiv Rubljova, rekla je Irena za Sputnjik, dok je veliki broj navijača počeo da pristiže u teniski kompleks u Banjaluci kako bi uživao u vrhunskom tenisu.
Prognoze su jasne, Rubljov je veliki favorit, dok se u srpskom derbiju pobednik ne može ni naslutiti.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2023
SPORT
Novak ne liči na sebe, a Nadal je pogledao istini u oči...
Miomir Kecmanović, Delrej Bič - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2023
SPORT
Kecmanović silovito zakazao srpski derbi u polufinalu Srpska opena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala