- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak ne liči na sebe, a Nadal je pogledao istini u oči...

© AP Photo / Dita AlangkaraRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2023
Pratite nas
Sezona na šljaci je u jeku, a vrhunac će dostići u Parizu na Rolan Garosu i ljubitelji tenisa se nadaju i svim srcem navijaju da Novak Đoković i Rafael Nadal budu tamo i da budu u punoj formi. Trenutno su daleko od toga. Obojica. Ali, ima vremena do kraja maja da se stvari promene.
Novak Đoković i Rafael Nadal su dvojica istinskih šampiona belog sporta. U to nema sumnje. Uz penzionisanog Švajcarca Rodžera Federera verovatno najveći igrači u istoriji tenisa.
Interesantno je da obojica imaju po 22 Grend slem titule i da bi upravo pod svetlima Pariza mogao da padne odgovor na pitanje ko je najveći ikada. Veće šanse daju se Novaku, koji je za početak zdrav, dok Rafa muku muči s povredama još od Australijan opena.
Ni tamo se nije proslavio „bik s Majorke“, koji nije uspeo da odbrani titulu, već se na tron popeo Novak Đoković, koji je 2022. godine bio sabotiran od tamošnjih vlasti da se bori za ono što mu pripada.
Nepravda je ispravljena, ali su dvojica velikih šampiona trenutno van prave forme. Novak je zaređao s dve prerane i krajnje neočekivane eliminacije na prethodnim turnirima.
Prvo je eliminisan na Mastersu u Monte Karlu od Italijana Lorenca Musetija, da bi ga u Banjaluci, gde ima status božanstva, u dva seta nadigrao sunarodnik Dušan Lajović.
Nesumnjivo da je upaljen alarm u Đokovićevom timu, jer slede Mastersi u Rimu i Madridu, a Novak je daleko van prave i željene forme, za ono pravo što sledi, a što smo već pomenuli – Rolan Garos.
Mediji kao mediji, uveliko su krenuli s nagađanjima šta se dešava Đokoviću i da li veruje u sopstvene mogućnosti, ali je prvi reket sveta, koji je verovatno ključao u tim trenucima (održao konferenciju deset minuta od eliminacije), uspeo da ostane pribran.
I dok Novak vodi svoju bitku, kroz pravu agoniju prolazi njegov najveći rival Rafael Nadal. Prognozirano mu je još u Melburnu sredinom januara da mu predstoji pauza imeđu šest i osam nedelje, ali je to naraslo na 14 nedelja i nema naznaka kada će prestati.
Otkazi u Monte Karlu, Barseloni, čak i Madridu, pokazatelj su da je povreda ozbiljnija nego što se u prvi mah smatralo. Svestan je toga i ratoborni 36-godišnji Španac koji je pogledao istini u oči i poručio:
„Prolaze nedelje i nedelje i živeo sam u iluziji da mogu da igram na najvažnijim turnirima u karijeri kao što su Monte Karlo, Barselona, Madrid, Rim i Rolan Garos. Nedostajala mi je Barselona i Monte Karlo, a neću imati priliku ni da budem u Madridu. Povreda je zalečena i ne mogu da shvatim šta je potrebno da bih se takmičio i bio na željenom nivou. Trenirao sam, ali smo pre nekoliko dana doneli odluku da promenimo kurs i da odradimo još jedan tretman kako bismo videli da li se stvari popravljaju i kako bismo došli do onoga šta sledi", glasila je poruka koju je Nadal objavio na društvenim mrežama.
U međuvremenu se Nadal srozao na 14. poziciju na ATP listi i slobodan pad traje, ali je jasno da mu to nije prioritet, već povratak tenisu i borba za još neku titulu, jer vreme i godine više ne rade za njega i Novaka.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2023
SPORT
Đoković na meti kad joj vreme nije: „Loša igra nema veze sa verom“
Slovački teniser Aleks Molčan tokom turnira u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2023
SPORT
„Beograd mi je promenio karijeru“ – a tome je doprineo i Novakov dugogodišnji saradnik
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala