- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić bi za ovo završio u zatvoru – njegov najveći rival se provukao /video/

© AP Photo / Derik HamiltonDžoel Embid
Džoel Embid - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2023
Pratite nas
Košarkaši Fildelfije su napravili brejk na strani protiv Bruklina (102:97), ali je utakmica ostala u senci nesportskog poteza Džoela Embida na početku meča kada je udario protivničkog igrača.
Protivkandidat Nikole Jokića za MVP priznanje je u trećem minutu prve deonice udario u međunožje Nika Klaksona, posle jednog obračuna za loptu.
Sudije su pregledale snimak i začudo odlučili da zvezda Filadelfije ostane na terenu.
Nejasno je zašto, pošto je na kraju i sam Embid je priznao da je bio na ivici da završi meč pre vremena.
„Morao sam da ga udarim, pokušao je da me isfrustrira, tako da budem isključen. Previše sam iskusan da sebe dovedem u poziciju da budem izbačen, tako da sam nastavio sa svojim poslom i ostvarili smo pobedu“, rekao je Embid po završetku susreta.
Možemo samo da pretpostavimo da bi Nikola Jokić bio ovog jutra na stubu srama da je izveo nešto slično. Ipak, njegovom rivalu u MVP trci je sve dozvoljeno kako bi prekinuo dvogodišnju dominaciju Srbina.
Embid je utakmicu završio sa „dabl-dabl“ učinkom od 14 poena i 10 skokova, ali nije bio najefikasniji u svom timu. Bolji su bili Maksi sa 25 poena, Džejms Harden sa 21 i Haris sa 15. Kod domaćina je Bridžs ubacio 26 poena, a Dinvidi 20.
Inače, Filadelfija je utakmicu završila sa igračem manje, jer je krajem trećeg perioda isključen Džejms Harden koji je udario Rojsa O’Nila, a sudije su ga poslale na hlađenje.
Košarkaši Golden Stejta savladali su Sakramento sa 114:97 i time upisali prvu pobedu u seriji u kojoj Kingsi vode sa 2:1. Najefikasniji u domaćem timu bio je Stef Kari sa 36 poena, šest skokova i tri asistencije. Diaron Foks se istakao u poraženoj ekipi sa 26 poena, devet skokova i devet asistencija.
Ekipa Finiksa slavila je protiv Los Anđeles klipersa rezultatom 129:124 i tako povela u seriji sa 2:1. Devin Buker vodio je svoju ekipu do pobede sa 45 poena, šest skokova i tri asistencije, dok se u ekipi iz Kalifornije najbolje pokazao Norman Pauel sa 42 poena, pet skokova i tri asistencije.
NBA rezultati
Bruklin - Filadelfija 97:102 (0:3)
Golden Stejt - Sakramento 114:97 (2:1)
LA Klipers - Finiks 124:129 (1:2)
Selektor Dragan Stojković Piksi i članovi stručnog štaba  - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2023
SPORT
Srbi dominiraju u Ligi Evrope – javio se i Japanac: „Mnogo teško za gledanje“
Anketa
Ko će osvojiti teniski turnir Srpska open u Banjaluci?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala