- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbi dominiraju u Ligi Evrope – javio se i Japanac: „Mnogo teško za gledanje“

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor Dragan Stojković Piksi i članovi stručnog štaba
Selektor Dragan Stojković Piksi i članovi stručnog štaba  - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2023
Pratite nas
Pošto u Ligi šampiona na top nivou nemamo nijednog srpskog fudbalera u završnici, možemo komotno da se okrenemo Ligi Evrope, gde imamo čak po dvojicu igrača u tri ekipe koje su stigle do polufinala.
Nemanja Matić i Mile Svilar (Roma) igraće sa Leverkuzenom za plasman u finale, dok će se u drugom dvomeču polufinala Dušan Vlahović i Filip Kostić (Juventus) boriti sa Nemanjom Gudeljom i Markom Dmitrovićem (Sevilja).
Njihove partije širom Evrope u četvrtak uveče ispratio je pomno i Kacuhito Kinoši, Japanac, pomoćnik selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji je konstatovao da će mu biti teško da gleda polufinale između Sevilje i Juventusa.
„Čestitke, Orlovi. Za mene mnogo teška sledeća utakmica za gledanje. Dmitro i Gudelj protiv Vlahe i Filipa. Šta vi mislite?“, napisao je Japanac na društvenim mrežama.
Marko Dmitrović sinoć nije bio na golu Sevilje kao u prethodnim rundama, pa je čast Srbije na terenu branio samo Nemanja Gudelj. Rekorder po broju titula u Ligi Evrope, Sevilja, prosto je razmontirala Mančester junajted u revanšu (3:0), a srpski vezista sa ocenom 7,2 bio među boljim igračima pobedničkog tima.
Juventus je odbranio u Lisabonu gol prednosti u revanšu sa Sportingom (1:1), ali Srbi se nisu istakli. Vlahović, koji je odigrao 71 minut, dobio je skromnu ocenu 6,0, dok je Filip Kostić, koji je ušao sa klupe za rezerve „nagrađen“ ocenom 6,4.
Matić je još jednom odigrao majstorsku utakmicu u trijumfu Rome nad Fejenordom od 4:1 u revanšu i doprineo plasmanu „Vučice“ posle produžetaka. Uz strelce golova, Spinacolu, Pelegrinija i Dibalu, dobio je jednu od najvećih ocena (7,4) kojom se potvrdio kao vojnik od poverenja Žozea Murinja.
Protivnik Rome u 12. polufinalu Portugalca u karijeri, biće Bajer iz Leverkuzena. Bundesligaš nema nijednog Srbina u timu, ali igra kao preporođen od dolaska Španca Ćabija Alonsa na klupu. Bajer je u seriji od 12 vezanih mečeva bez poraza sa top talentima poput Virca, Dijabija, Hložeka što ne garantuje lak posao Romi.
Anketa
Ko će osvojiti teniski turnir Srpska open u Banjaluci?
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2023
SPORT
„Partizan je u veoma, veoma teškoj situaciji – mislim da Zvezda sprema velika pojačanja“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala