- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dva „đavola“ su režirala katastrofu – protiv onih koji greške ne praštaju

© AP Photo / Dave ThompsonHari Megvajer, David De Hea
Hari Megvajer, David De Hea - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2023
Pratite nas
Mančester junajted ponovo je eliminisan iz Lige Evrope zahvaljujući greškama štopera i golmana koji su ih napravili tamo gde nikako nisu smeli. Ne kaže se uzalud da su smrt, porez i i Sevilja u finalu drugog po jačini takmičenja u Evropi, tri neizbežne stvari u životu.
Jer od osnivanja Lige Evrope, ne postoji tim koji je napravio više uspeha u tom takmičenju od kluba iz Andaluzije. Ovo će im biti sedmo polufinale u istoriji, a u prethodnih šest navrata, svaki put su uzimali trofej kada su dolazili do ove faze.
Pride, Sevilja je dobila 30 od odigranih 32 dvomeča u ovom takmičenju, jedina dva kluba koja su je izbacila u nokaut fazi do sada su Slavija Prag 2019. i Vest Hem 2022. godine.
Marko Dmitrović sinoć nije bio na golu Andalužana kao u prethodnim rundama, pa je čast Srbije na terenu branio samo vezista Nemanja Gudelj, koji je sa ocenom 7,2 bio među boljim igračima u taboru pobedničkog tima.
© AP Photo / Jose BretonNemanja Gudelj
Nemanja Gudelj - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2023
Na terenu na kojem se to ne sme, Mančester junajted je odigrao slabu utakmicu, dozvolio dva laka gola rivalu i pucao sam sebi u noge, pošto je i u prvom meču na Old Trafordu primio dva autogola u remiju (2:2).
Za prvi je kriv Hari Megvajer, mada mu je i golman De Hea „uvalio kosku“ loptom u situaciji kada je bio okružen napadačima domaćeg tima. Lako su ga opljačkali igrači Sevilje, a En Neziri u osmom minutu doneo prednost domaćinu.
Taj gol je ubio je prosto u igračima Mančester junajteda želju za igrom, što je posle meča primetio i njihov trener Erik ten Hag.
„Istina je, moram da priznam i to je neprihvatljivo. U prošlosti smo pokazali da umemo da se vratimo brzo posle ranih kikseva. Moramo bolje da otvaramo utakmice, sa više želje i strasti. Kada doživite kiks, idete dalje, nastavljate. Nemate o čemu da razmišljate više“, istakao je Holanđanin.
Ipak, vrhunac debakla Mančester junajteda usledio je u 81. minutu kada je španski golman De Hea izuzetno loše intervenisao van svog šesnaesterca i poklonio i drugi pogodak En Neziriju za konačnih 3:0.
De Hei (32) uskoro ističe ugovor, Junajted ima opciju produžetka za još godinu dana, a na pitanje hoće li ostati na golu i sledeće godine uprkos učestalim greškama, trener Ten Hag je dao diplomatski odgovor.

„Dejv je jedan od najboljih golmana u istoriji Mančester junajteda. Ima i najviše 'klin šitova' u dresu ovog kluba, tako da njegovi kvaliteti nisu upitni“, rekao je Ten Hag.

Mančester junajted za vikend igra polufinale FA kupa protiv Brajtona na Vembliju (nedelja 17.30) i to će mu biti poslednja šansa da osvoji značajan trofej u sezoni, bez obzira što ga na drugoj strani u finalu čeka verovatno gradski rival Mančester siti.
Anketa
Ko će osvojiti teniski turnir Srpska open u Banjaluci?
Selektor Dragan Stojković Piksi i članovi stručnog štaba  - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2023
SPORT
Srbi dominiraju u Ligi Evrope – javio se i Japanac: „Mnogo teško za gledanje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala