- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Preminuo fanatik koji je pokušao da ubije Moniku Seleš /video/

© Sputnik / Valeriй Levitin / Uđi u bazu fotografijaMonika Seleš
Monika Seleš - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2023
Pratite nas
Ginter Parhe, čovek koji je 1993. godine pokušao da ubije teniserku Moniku Seleš, preminuo je u avgustu prošle godine, ali su nemački mediji tek sada objavili tu informaciju.
Parhe je 1993. na turniru u Hamburgu kuhinjskim nožem, tokom meča, uboo Moniku Seleš, a kako je kasnije objavljeno, to je učinio kako bi je sprečio da nadmaši njegovu ljubimicu i zemljakinju Štefi Graf.
Parhe je poslednjih 14 godina živeo u bolnici, pošto mu je mnogo godina ranije dijagnostifikovano psihičko oboljenje koje je proglašeno i kao uzrok za njegov napad na Moniku.
On je na suđenju za pokušaj ubistva nekadašnje jugoslovenske i američke teniserke rekao da je bio uznemiren činjenicom da je ona svrgla Grafovu sa prve pozicije VTA liste.
To je naveo kao razlog za svoj bezuman čin, navodeći da je želeo da povredi Moniku kako ona ne bi mogla više da igra tenis.
Donekle je i uspeo u svojoj nameri, Selešova je, srećom, doživela samo lake telesne povrede, ali joj je sve stvorilo velike traume zbog kojih nikada nije uspela da se vrati na svoj šampionski nivo.
Monika Seleš osvaja Rolan Garos pobedom protiv Štefi Graf (1992) - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
SPORT
Dan kada je ugašena GOAT karijera – 29 godina od napada na Moniku Seleš
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala