- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dan kada je ugašena GOAT karijera – 29 godina od napada na Moniku Seleš

© AFP 2023 / JEAN-LOUP GAUTREAUMonika Seleš osvaja Rolan Garos pobedom protiv Štefi Graf (1992)
Monika Seleš osvaja Rolan Garos pobedom protiv Štefi Graf (1992) - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
Pratite nas
Monika Seleš, nekadašnja jugoslovenska teniserka, na današnji dan pre 29 godina ubodena je nožem u leđa od strane nemačkog psihopate Gintera Parhea.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Pre tačno 29 godina Monika Seleš igrala je u Hamburgu protiv Magdalene Malajeve.
Trebalo je to da bude još jedan od turnira na kojima će čudo od deteta pokazati zašto je najbolja na svetu, međutim, u trenucima kada su je dva gema delila od polufinala, pomenuti Parhe je kuhinjskim nožem zadao ubod Moniki u predelu leve lopatice ramena.
Ginter Parhe bio je patološki navijač Štefi Graf, najveće rivalke naše Seleš, samim tim je mrzeo teniserku rođenu u Novom Sadu i ovim varvarskim činom je uništio karijeru igračice koja je pretila da bude GOAT – najveća svih vremena.
Seleš je imala svega 19 godina u trenutku kada je ubodena, a do tada je već bila vlasnica osam Grend slem titula.
Vladala je tenisom, a još je bila tinejdžerka i da nije bilo nemačkog psihopate danas bismo verovatno pričali o najvećoj teniserki koja je hodala ovom planetom.
Monika Seleš - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2021
Tri noža u leđima Monike Seleš
Parhe je za ovoj ubod dobio samo uslovnu kaznu, zbog, kako su tada rekli, psihičkog poremećaja.
​Lekari su Moniki predvideli brz povratak na teren, ali…
Činjenica da je osoba koja je pokušala da je ubije dobila samo uslovnu kaznu i da je mogla slobodno da se šeta nije joj davala mira.
„Monika je tri puta dobila nož u leđa. Jednom od Parhea, drugi put od tenisa. Govorili su da je to njen problem i želeli su da joj otmu mesto. Treći nož je bio od Nemačke. Osoba koja ju je napala nije provela nijedan dan u zatvoru“, naveo je teniski novinar Piter Bodo.
Seleš se vratila tenisu, ali bila je samo senka one neverovatne teniserke. Osvojila je još jedan Grend slem, Australijan open 1996. godine, ali posledice napada su bile tolike da nikada nije uspela da se vrati u svoju pređašnju formu, pa je sa 53 osvojena trofeja i devet Grend slem titula zvanično otišla u penziju 2003. godine.
Tri noža u leđima Monike Seleš
Britanija ima čudo, ali nikad niko kao „Mala Mo“
Javila se Monika Seleš – i to zbog Novaka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala