- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Savet Federacije Rusije predložio Srbiji održavanje konferencije gradova-pobratima

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sastao se danas sa delegacijom Saveta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije, na čelu sa Jelenom Afanasjevom, predsednicom Grupe za saradnju sa Skupštinom Srbije i članicom Odbora za spoljne poslove
Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sastao se danas sa delegacijom Saveta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije, na čelu sa Jelenom Afanasjevom, predsednicom Grupe za saradnju sa Skupštinom Srbije i članicom Odbora za spoljne poslove - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
Pratite nas
Delegacija Saveta Federacije predložila je da se u Srbiji ove godine održi konferencija srpskih i ruskih gradova-pobratima, izjavila je šefica delegacije i senatorka Jelena Afanasjeva.

„Između regiona Rusije i Srbije zaključeno je preko 40 sporazuma o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja i ekonomije. Predložili smo srpskoj strani da se u tekućoj godini u Beogradu održi konferencija pobratimljenih gradova. To bi omogućilo oživljavanje kontakata i da se vidi šta se dešava u našoj ekonomiji“, istakla je ona.

Prema njenim rečima, ruska delegacija je takođe predložila srpskim kolegama tešnju saradnju na međunarodnim platformama: OEBS, PASE, MPS, Crnomorski ekonomski savez, kako bi se videlo šta Moskva i Beograd mogu zajedno da urade.

Po većini pitanja koja se razmatraju na ovim platformama, naši stavovi su slični. Kada vidiš svog kolegu iz Srbije tamo, odmah znaš da su stigli prijatelji i da sa njima ne moraš da se svađaš. Oni dobijaju podršku od nas, a mi od njih, naglasila je senatorka.

Rusku delegaciju koja boravi u poseti Srbiji predstavlja Jelena Afanasjeva, koja je šefica grupe za saradnju sa Narodnom skupštinom, a zajedno sa njom u Beograd su doputovali senatori Vladimir Krugli i Andrej Černišev.
U sredu su razgovarali sa predsednikom Skupštine Vladimirom Orlićem, a danas su se u Ruskom domu u Beogradu sastali sa sunarodnicima.
Direktor Ruskog doma u Beogradu Evgenije Baranov - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2023
SRBIJA
Direktor Ruskog doma: Što Zapad više pritiska Srbe, oni su sve slobodniji u glavama /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala