- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nikola Jokić kao nekada Nikola Grbić /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
Pratite nas
Svašta je Amerika do sada videla od lidera Denver Nagetsa Nikole Jokića. Sada je dočekala odbojkašku asistenciju, koja je neodoljivo podsetila na umeće njegovog imenjaka Grbića, koji je kao savršeni tehničar vodio Jugoslaviju do zlata na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine.
Nezaboravna, antologijska „kuvanja“ imao je Nikola, rođeni brat Vladimira Vanje Grbića. Kakav je to majstor ispred mreže bio, koji je s neverovatnom lakoćom rešavao najkomplikovanije situacije, i to onda kada se lomio meč.
A Jugoslavija je pod njegovom dirigentskom palicom bila odbojkaška velesila, što potvrđuju brojni uspesi, protkani trofejima.
E, pa, u drugom meču plej-of serije između Denvera i Minesote, Nikola Jokić je još jednom demonstrirao svu košarkašku inteligenciju koju poseduje, s tim što je ovoga puta sve to „začinio“ jednim odbojkašim potezom – asistencijom Kaldvelu Poupu.
Poigrava se Somborac s „vukovima“. U drugom meču, učinak od 27 poena uz devet asistencija i isto toliko uhvaćenih lopti, ali je sredinom druge četvrtine pri vođstvu Nagetsa rezultatom 40:35, izvukao iz rukava jednu asistenciju iz odbojke, koja je raspametila Ameriku i koja je postala viralna na društvenim mrežama.
Uživajte...
Denver vodi 2:0 u seriji protiv Minesote, a Jokić ne prestaje da pokazuje da je potpuno drugačiji košarkaš od svih ostalih u Americi, kao i zbog čega je dvostruki uzastopni MVP NBA lige.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
SPORT
Raste euforija u Denveru – „Igra na najvišem nivou“
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
SPORT
Jokić postavio novi rekord, Marej uništio „Vukove“ – Denver vodi sa 2:0
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala