- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić postavio novi rekord, Marej uništio „Vukove“ – Denver vodi sa 2:0

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
Pratite nas
Košarkaši Denvera slavili su posle velike drame i maestralne četvrte deonice u drugom meču plej-of serije protiv Minesote sa 122:113, uz još jednu odličnu partiju srpskog košarkaša Nikole Jokića.
Srpski centar je u svom jubilarnom, 50. plej-of meču upisao 27 poena, 9 skokova i 9 asistencija, dok je najefikasniji u timu Denvera bio Džamal Marej sa 40 poena, koji je tako skinuo pritisak sa povređenog Jokića.
Srbin je u noći za nama postavio još jedan rekord u NBA ligi, naime, postao je prvi igrač u istoriji najkvalitetnijeg takmičenja koji je u proseku ubacio 25 poena, deset skokova i pet asistencija na 50 mečeva u plej-ofu u karijeri.
Nagetsi su raspoloženi ušli u meč. Ekipa Majkla Melouna je do najvećeg broja poena došla iz iskreiranih akcija, dok su gosti insistirali na šutevima za tri poena čak i iz neizgrađenih pozicija. Plus devet iz prve deonice, Jokić i ekipa povisili su na 15 poena prednosti pred odlaska na poluvreme.
Kada se očekivalo da tim iz Kolorada završi posao, Minesota se probudila i unela neizvesnost u meč. Gosti su posle pauze zaigrali dosta bolje. Entoni Edvards preuzeo je odgovornost i uz razigranog Gobera i Majka Konlija polako topio prednost Denvera.
Sve je bilo dozvoljeno Timbervulvisima u tim trenucima, pa i da Francuz Gober ne dobije ličnu grešku za ovako bezočno udaranje Jokića pod košem.
Ono što nije odgovaralo Denveru bio je i pad kvaliteta ofanzivne igre. Ekipa trenera Majkla Melouna nije uspevala da dođe do poena. Skup pomenutih okolnosti doneo je Timbervulvsima preokret i vođstvo 89:87 pred početak poslednjeg perioda.
Agresivna igra obe ekipe preneta je i u poslednju deonicu, obe ekipe su igrale čvrsto uz dosta faulova i tenzije na terenu. Ono što nije bio slučaj u prethodnim sezonama, čini se da je prekinuto u ovoj, Jokić je napokon dobio pomoć saigrača.
Majkl Porter i Džamal Marej priskočili su u pomoć kad je bilo najpotrebnije i u drugoj polovini poslednje deonice pomogli Denveru da stigne do tri poseda prednosti što su uspeli da održe do kraja.
Džamal Marej je ubacio 40 poena, Nikola Jokić sa 27 poena i po devet skokova i asistencija bio je na ivici novog "tripl-dabla". Majkl Porter je odigrao odličnu završnu deonicu i nakon loše uvodne tri završio je sa 16 poena.
Najefikasniji u redovima Minesote bio je Entoni Edvards sa 41 poenom, Gober je dodao 19, a Majk Konli 14. Karl Tauns postigao je 10 poena.
Denver se sa dve pobede i velikom prednošću seli u Minesotu, a treći meč je na programu u subotu u 03.30 časova po našem vremenu.
NBA rezultati:
Memfis - LA Lejkers 103:93 (1:1 u seriji)
Milvoki - Majami 133:122 (1:1)
Denver - Minesota 122:113 (2:0)
Nikola Jokić, Denver - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2023
SPORT
Jokić hvalio saigrača i otkrio tajnu uspeha: „Ponekad pomislim da je on broj jedan u ovom timu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala