- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Miša se mučio, pa kompletirao kvartet Srba u četvrtfinalu Srpska opena

© Sputnik / Lola ĐorđevićMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
Pratite nas
Srpski tenier Miomir Kecmanović plasirao se u četvrtfinale Srpska opena u Banjaluci, nakon što je u dva seta eliminisao Abedalaha Šelbaja iz Jordana sa 6:4, 7:6 u meču koji je trajao nepunih dva sata. Kecmanović je tako postao četvrti srpski teniser koji se našao među osam na turniru u Banjaluci, uz Novaka Đokovića, Dušana Lajovića i Lasla Đerea.
Dosta problema zadao je 267. teniser sveta favorizovanom Srbinu, iako je odmah na startu pretrpeo brejk.
Uspeo je momak iz Jordana da uzvrati Kecmanoviću oduzimanjem servisa u šestom gemu (3:3), iako je gem ranije Miomir ispustio još jednu brejk loptu.
Ipak, prvi set je rešen u samom finišu. Kecmanović je napravio brejk za 5:4, a potom na svoj servis bez izgubljenog poena poveo u setovima.
U nastavku susreta Kecmanović je došao do ranog brejka u drugom setu, već u uvodnom gemu. Ipak, već u sledećem je teniser iz Jordana uspeo to da „poništi“, a zatim i da povede.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
SPORT
Nikola Jokić kao nekada Nikola Grbić /video/
Nije se na tome zaustavio, već je produžio niz osvojenih gemova na čak tri, i uspeo je da se odlepi.
Kecmanović je uspeo da se konsoliduje na vreme i da uzvrati ribrejkom, da bi bez izgubljenog poena na sopstveni servis stigao do izjednačenja.
Igralo se zatim gem za gem, da bi u devetom Miomir uspeo da „ukrade servis“ Abedalahu Šelbaju i doveo se u poziciju da servira za meč. Ipak, nije uspeo da privede meč kraju, već je dozvolio 267. igraču planete da ekspresno poništi brejk i da unese dozu drame.
Dvojica tenisera uspela su da sačuvaju svoj servis i usledilo je tajbrejk u kojem je Kecmanović opravdao ulogu apsolutnog favorita i slavio je rezultatom 7:4, čime je izborio plasman u četvrtfinale turnira u Banjaluci.
Naredni rival biće mu bolji iz duela Moldavca Albota i Čeha Jirija Lehečke.
Podsetimo, prethodno je i Dušan Lajović na dominantan način izborio mesto među osam najboljih i u petak ga očekuje izlazak na megdan Novaku Đokoviću, a taj meč moći ćete da pratite uživo uz Sputnjik u tekstualnom prenosu.
Luka van Aš - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
SPORT
Francuz zadovoljan napustio Banjaluku: „Mučiti Novaka dva i po sata – to je ono pravo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala