- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Haos zbog Ronalda i čudnog poteza – saopštenje posle zahteva za hapšenje: „Navijači mogu da tumače“

© FAYEZ NURELDINEKristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
Pratite nas
Kristijano Ronaldo se ponovo negativno istakao u derbiju 25. kola saudijskog prvenstva i porazu Al Nasra protiv Al Hilala (2:0). Veliki kiks bi mogao skupo da košta njegov klub jer je šest kola pre kraja otvorio put do titule vodećem Al Itihadu, koji ima tri boda više i utakmicu manje.
Hrvatski trener Dinko Jeličić je tako doživeo težak poraz na debiju na klupi Al Nasra, ali je i taj podatak zasenio Portugalac užasnim ponašanjem prema suparničkim igračima i navijačima.
Ronaldo je najpre u 11. minutu šokirao publiku bezdušnom reakcijom na to što mu se saigrač onesvestio. Onda je 57. minutu neverovatno grubo, pravim MMA zahvatom oborio protivnika, za šta mu je engleski sudija Majkl Oliver dao samo žuti karton.
Zatim je izlazeći sa terena na provokativno skandiranje suparničkih navijača: „Mesi, Mesi“, reagovao tako da se gledajući prema njima uhvatio za međunožje.
Ronaldovo hvatanje užasnulo je Saudijce, ali i nateralo na konkretne mere. Njih je preuzela Nouf bin Ahmed, ugledna pravnica svetskog glasa.
Profesorka na Univerzitetu u Ženevi, savetnica u međunarodnim sporovima i arbitar u službi UN-a, objavila je na društvenim mrežama da će saudijskom državnom tužilaštvu podneti krivičnu prijavu. Tačnije, zahtev za hapšenje i deportaciju Kristijana Ronalda iz Saudijske Arabije.
„Njegov postupak hvatanja za genitalije je kazneno delo javne nepristojnosti, koje ako ga počini strani državljanin, za sobom povlači hapšenje i proterivanje. Uopšte ne pratim sport. Čak i ako su navijači Al Hilala provocirali Kristijana, on nije smeo tako da reaguje. Njegov postupak je zločin“, napisala je Bin Ahmedova.
Pravnica se osvrnula i na Ronaldov neverovatno grub nasrtaj na protivnika.
„To je napad na protivničkog igrača koji nema nikakvog opravdanja, a ni veze s fudbalom. Kristijano Ronaldo je izveo toliko agresivan čin da je i to kažnjivo.“
Objašnjavajući incident Al-Nasr je objavio saopštenje.
„Ronaldo pati od povrede. Njegov duel sa Gustavom Kuelarom, igračem Al-Hilala, počeo je udarcem u veoma osetljivo područje. Ovo je potvrđena informacija. Što se tiče tumačenja navijača, oni su slobodni da misle šta god žele“, navedeno je u saopštenju.
Podsetimo, Kristijano Ronaldo (38) je početkom godine potpisao do 2025. za Al Nasr i dobio najveću platu u istoriji fudbala, pola milijarde evra za dve godine.
Dajo Upamekano, Bajern - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
SPORT
Čovek koji je „zakopao“ svoj tim
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala