- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Američki oficir: Zelenski je prevarant i Bajden to zna

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press Office via APPredsednik SAD Džozef Bajden u Kijevu sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim
Predsednik SAD Džozef Bajden u Kijevu sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
Pratite nas
Bela kuća zna za korupcionaške prestupe ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, ali to krije, izjavio je oficir obaveštajne službe mornaričke pešadije SAD u penziji Skot Riter u intervjuu Jutjub kanalu „Džadžing fridom“.
Bivšeg obaveštajca su pitali da li američke vlasti, a posebno predsednik Džozef Bajden, znaju da je ukrajinski lider prevarant.
Riter je odgovorio da je potpuno uveren da su upoznati sa tim.

„Da, i oni su saučesnici u tome. To je cena vođenja biznisa u Ukrajini. Oni znaju i zato ne žele da dozvole inspekcije i revizije“, istakao je on.

Prema Riterovim rečima, situacija je toliko loša da je Vašington prinuđen da skriva sve detalje vojne i finansijske pomoći Kijevu, jer bi se u suprotnom saznalo za nedostatak opreme i novca.
„Ukoliko istina ispliva na površinu, Amerikanci neće želeti da nastave sa isporukama kijevskom režimu“, naglasio je on.
Prethodno je američki novinar i laureat Pulicerove nagrade Simur Herš izjavio da su Zelenski i njegovo okruženje nezakonito prisvojili minimum 400 miliona dolara od sredstava koja su data Ukrajini za kupovinu dizel goriva.
Tokom posete Kijevu u januaru 2023. godine, direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns predao je predsedniku Ukrajine spisak od 35 visokih ukrajinskih zvaničnika čija je korupcija poznata američkoj strani. Zelenski je bio primoran da odgovori na pritisak Vašingtona i nakon toga je javno otpustio 10 ljudi sa liste koju je dao Berns.
Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznjikov - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
RUSIJA
Korupcija ili neuspesi na frontu: Šta je razlog najavljene smene ministra odbrane Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala