- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mala Dorotea je ostvarila san: „Za nju je Novak veliki kao okean“

© Foto : Fotografiju Sputnjiku ustupila Ivana GrbićNovak Đoković i Dorotea
Novak Đoković i Dorotea - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2023
Pratite nas
Ekskluzivno
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, odigraće prvi meč na turniru u Banjaluci, a pre nego što je izašao na teren odradio je i trening koji je ponovo bio ispraćen od velikog broja navijača. Među njima bila je i šestogodišnja Dorotea, koja je pomno pratila srpskog asa i vikala mu „Novak-ljubav“.
Ispred terena za trening u Banjaluci stvorila se velika gužva, što je značilo samo jedno, a to je da stiže Novak Đoković. Iako se teren na kom je Novak trenirao nije video toliko dobro, navijači nisu odustajali,a mesto u prvom redu zauzela je sa sestrom i majkom Dorotea Grbić, šestogodišnja devojčica koja je jedan od najvatrenijih obožavatelja srpskog asa.
© SputnikFotografiju Sputnjiku ustupila Ivana Grbić
Fotografiju Sputnjiku ustupila Ivana Grbić - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2023
Fotografiju Sputnjiku ustupila Ivana Grbić
Dorotea je privukla veliku pažnju zbog navijanja, a svi su emotivno reagovali kada je srpskom teniseru počela da uzvikuje „Novak -ljubav”. Ivana, Doroteina majka, dozvolila joj je da propusti predškolsko jer je prilika da se vidi najbolji teniser sveta jedinstvena.
„Dozivala sam Noleta ljubav“, rekla je stidljiva Dorotea koja je ostala poslednja da isprati ceo Novakov odlazak sa treninga.
Dorotea je prethodno uspela da ostvari i jedan od svojih najvećih dečijih snova i upozna Novaka, a tom prilikom poklonila mu je jaje jer se sa njim fotografisala drugog dana Uskrsa.
Đoković je ugledavši Doroteu sa jajetom tražio obezbeđenju da se pomeri kako bi mu devojčica prišla , a nema sumnje da je to bio trenutak koji će pamtiti celog života.
Prva asocijacija na Novaka joj je to da je on dobar čovek, a njena mama Ivana misli da je Dorotea bila najsrećnije dete na svetu kada je dobila potpis najboljeg tenisera sveta.
„Bila je najsrećnija devojčica na svetu kada se slikala i dala mu jaje. Fotografije će izraditi i neće dati nikome da ih dira. Potpis će da stavi u zlatni ram“, ispričala je Ivana Grbić za Sputnjik.

„Novak je za nju veliki kao okean, jer joj baka živi preko okeana pa zna da je to mnogo“, dodala je mama Ivana.

Pored Dorotee, Novak se pred trening susreo sa velikim brojem navijača koji su gajedva pustili da prođe do terena, ali je srpski as kao i uvek imao strpljenja.
Prvi reket sveta na teren izlazi ne pre 15 časova, a u drugom kolu čeka ga mladi Luka van Aš, francuski teniser, koji je prethodno savladao Stana Vavrinku .
Luka van Aš - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2023
SPORT
Iznenadio je u Banjaluci i – čeka Đokovića: „Odrastao sam uz Novaka“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala