- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Iznenadio je u Banjaluci i – čeka Đokovića: „Odrastao sam uz Novaka“

© AFP 2023 / DAVID PINTENSLuka van Aš
Luka van Aš - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2023
Pratite nas
Francuski teniser Luka van Aš izjavio je posle pobede u meču sa Stenom Vavrinkom, da se oseća neverovatno i da će mu meč protiv Novaka Đokovića biti ostvarenje sna. Mladi Francuz tek je na početku karijere, ali nagoveštava velike uspehe uprkos tome što vreme posvećuje i studijama matematike.
Mladi Francuz napravio je veliko iznenađenje kada je savladao iskusnog Vavrinkiu sa 2:1 u setovima - (1:6,7:6,6:4) i u drugom kolu igraće protiv Novaka Đokovića.
„Osećam se neverovatno posle pobede protiv Vavrinke. Radi se o iskusnom igraču, iza sebe ima mnogo mečeva i titula. Srećan sam što sam uspeo da dobijem ovaj jako dug meč. On je bio sjajan u prvom setu, ali imao sam osećaj da mogu da dođem do preokreta. Bio sam fokusiran, u druga dva seta. U svakom slučaju bila je privilegija igrati protiv Vavrinke“, kazao je Van .
„Novak je veliki šampion, ne samo u tenisu, već u sportu uopšte. Biće to sjajan meč, znam da ću morati da dam sve od sebe da bih ga pobedio. Odrastao sam uz Novakove mečeve. Privilegija je igrati protiv njega“, istakao je Van Aš.
Osvanuo se Francuz i na organizaciju turnira.
„Poznajem sve ovde jako dobro, igrao sam na čelendžeru prošle godine. Sve je lepo sređeno, osećam se dobro u Banjaluci“, zaključio je Van Aš.
Novak je sa druge strane iskreno priznao da ne poznaje mladog Luku i da nije imao prilike da ga gleda, ali je svestan da je Francuz talentovan i pun motivacije da odigra dobro u Banjaluci.
„O mladom Francuzu ne znam mnogo, mislio sam da će Vavrinka da dobije meč. Video sam malo kako igra, veliki je borac, brz, teško je probiti ga. Nikoga ne bi trebalo potceniti. Nadam se punim tribinama i da će vreme biti okej”, rekao je srpski as.
Luka van Aš od početka godine osvojio je dva čelendžera, a na turnirima bi možda bio i češće da nije predan studijama matematike u Parizu.
„Imam mnogo domaćeg kada sam na putu, ali naravno da uspevam da nadokandim. Ponekad je teško postići oba. U ovom trenutku uživam dok radim obe stvari i tako ću nastaviti”, rekao je nedavno francuski teniser.
Međutim, pobeda protiv Vavrinke u Banjaluci primorala ga je da dobro razmisli o toma da na kratko matematiku ostavi po strani.
„Sada ne razmišljam o studijama, fokusiran sam na meč sa Novakom”, rekao je kroz osmeh mladi Franucuz.
Luka ima vremena da se posveti tenisu do juna, ali će usput morati i da uči jer ga ispiti očekuju u junu. Ono što je problem za mladog tenisera je što ispite ne može da polaže onlajn već mora da bude u Parizu.
„Ne mogu da radim testove onlajn, moram da budem u Parizu. Postoje dve ispitne nedelje tokom godine, u januaru i junu. Učim kod kuće i tokom turnira, ali za ispite moram da budem u Parizu”, rekao je nedavno Luka van Aš.
Dvoboja Novaka Đokovića i Van Aša na Srpska openu, zakazan je za sredu i neće početi pre 15 časova, a tok susreta moći ćete da pratite uživo uz Sputnjik u tekstualnom prenosu.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Srpska open - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2023
SPORT
Kišna Banjaluka nije videla sunce – ali jeste Novaka i Andreja /video/
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2023
SPORT
Španci se brinu za Nadala – „Samo da ne prođe kao Federer“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala