- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kišna Banjaluka nije videla sunce – ali jeste Novaka i Andreja /video/

© Sputnik / Tamara RankovićSrpska open
Srpska open - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2023
Pratite nas
Teniski turnir 250 serije u Banjaluci privukao je mnogo pažnje, a i sami učesnici radovali su se dolasku u ovaj grad. Dobro raspoloženje među igračima i navijačima opstalo je uprkos kiši koja je tokom prva dva dana turnira neumorno padala, dok od Sunca nije bilo ni traga, a takvim uslovima obradovao se samo Andrej Rubljov.
Fantastične tenisere okupio je turnir u Banjaluci, ali vremenska prognoza prva dva dana bila je sve, samo ne fantastična jer je najavljivala kišu po ceo dan. “Na sreću” ako se uopšte može tako reći padavina nije bilo u svakom trenutku, ali se samo čekao momenat kada može da počne kiša.
U ponedeljak su najviše ispaštali Filip Krajinović i Dušan Lajović, srpski teniseri, koji su igrali jedan protiv drugog i kada je kiša počela, međutim kako je pojačavala bilo je jasno da Marijana Veljović mora da prekine meč. S obzirom da oni nisu nastavili, kako njihov, tako je i meč Hamada Međedovića i Gregorija Barere pomeren za utorak.
Međutim ni utorak nije obećavao, nebo se natmurilo već od ranog jutra pa dueli ponovo nisu mogli da počnu na vreme, međutim uprkos tome publika je počela da pristiže nasmejanih lica.
Nije bilo vremena da se razmišlja o crnim oblacima jer je Novak Đoković zakazao trening koji su verni ljubitelji tenisa, od dece do starijih baka i deka sa nestrpljenjem čekali. Blato, bare, po koja kap sa neba, i ne tako prijatna temperatura, ništa nije moglo da odvoji navijače od pogleda na teren na kome je trenirao prvi reket sveta.
Novak je bio daleko od navijača, a pogled su kvarili žica i još jedan teren između, međutim gužva se nije smanjivala.
U teniski kompleks stigao je i Andrej Rubljov, ruski teniser, koji je slobodan u prvom kolu i igraće tek u četvrtak, a s obzirom da je u Banjaluku stigao odmah posle trofeja u Monte Karlu bio je izuzetno raspoložen, toliko da je bio srećan zbog trenutnih uslova za igru.

„Sviđaju mi se uslovi u Banjaluci jer je hladno i spora je podloga što mi odgovara“, rekao je Rubljov na konferenciji za medije. Ruski teniser kasnije je i potvrdio svoju izjavu jer je izašao da odradi prvi trening u Banjaluci na terenu gde je prethodno trenirao Đoković.

Ljubitelji tenisa ostali su na svojim mestima i nakon što je Đoković završio sa treningom jer je trening zakazao i Damir Džumhur, jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na turniru.
Međutim i Damira i Rubljova prekinuo je pljusak, a samim tim meč nisu mogli da nastave ni Međedović i Barera. Do kraja dana srpski i francuski teniser pokušali su nekoliko puta da izađu na teren, ali kiša je počinjala gotovo na svakih deset minuta.
Padavine su zatvorile i drugi dan, ali dobra vest je da će treći dan Srpska open-a samim tim doneti više sjajnih mečeva, a na teren konačno izlazi i Novak.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2023
SPORT
Španci se brinu za Nadala – „Samo da ne prođe kao Federer“
 Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2023
SPORT
Srpsko-ruski derbi u Banjaluci pripao Đereu, a srpski derbi Duciju! /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2023
SPORT
Đoković trenirao u Banjaluci – „iz daleka“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala