- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milatović: Konsultovaću se sa policijom i brzo odlučiti o inauguraciji

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆJakov Milatović
Jakov Milatović - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2023
Pratite nas
Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da će se o mestu održavanja njegove inauguracije konsultovati sa nadležnim organima i Upravom policije i da će odluka biti donesena narednih dana.
Milatović je izjavio da želi da nakon velike pobede na izborima bude održana mirna inauguracija kakva i dolikuje toj pobedi.
“Ja ću se dodatno konsultovati sa nadležnim organima i Upravom policije i ta odluka će biti donesena ubrzo, narednih dana”, kazao je Milatović novinarima u Vili Gorica.
Komentarisao je i izjavu gradonačelnika Cetinja Nikole Đuraškovića, koji je saopštio da je Cetinje prestonica države i da je očekivano i prirodno da inauguracija predsednika države bude održana na Cetinju. Ocenio je i da ko god ima dobru nameru prema Crnoj Gori i Cetinju, neće izbegavati Cetinje.
“Voleo bih da verujem u iskrenost njegovih riječi, ali ako vam kažem da mi gradonačelnik Cetinja nije čestitao na izboru dozvolite mi da posumnjam u iskrenost tih reči”, kazao je Milatović.
Podsetio je da je Ustavom propisano da se inauguracija dešava polaganjem zakletve pred poslanicima.
“Moj cilj je da taj dan bude svečan čin, dan pomirenja i da pošaljemo poruku jedne jednakije Crne Gore”, naveo je Milatović.
Milatović je rekao i da Pokret Evropa sad još uvek nije doneo odluku da li će na vanrednim parlamentarnim izborima nastupiti samostalno ili u koaliciji. Političku snagu su kako kaže, pokazali na lokalnim i predsedničkim izborima.

“Pokazali smo da imamo važnu političku ulogu u Crnoj Gori. Cilj nastupa na parlamentarnim izborima je taj da Crna Gora dobije stabilnu vladu koja će biti reformska i evropska koja će meni kao predsedniku pomagati na putu ka EU i odluka će biti donesena u tom smeru”, zaključio je Milatović.

Milatović je rekao da je prioritet u međunarodnoj politici učlanjenje Crne Gore u EU.
“Ali zasigurno da je Otvoreni Balkan puno bolje rešenje nego zatvoreni Balkan na putu ka našem punopravnom članstvu u EU", zaključio je Milatović, prenosi RTCG.
Izbori u Crnoj Gori - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2023
REGION
Podgorica ili Cetinje - gdje će biti inauguracija Jakova Milatovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala