- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Zli ruski hakeri“ objavili spisak Telegram kanala povezanih s Oružanim snagama Ukrajine

© Flickr / Martin KennyKompjuter
Kompjuter - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2023
Pratite nas
Ruska hakerska grupa „Rahdit“ („Zli ruski hakeri“) objavila je na antifašističkom sajtu „Nemezida“ spisak kanala u ruskom segmentu Telegrama, koji su, prema njihovim informacijama, povezani sa Centrima informaciono-psiholoških operacija Oružanih snaga Ukrajine.
Spisak kanala se deli na četiri grupe, koje su maskirane pod sloganom „podrška“ specijalnoj vojnoj operaciji, protiv mobilizacije, koji pišu o zatvorenicima i poginulim vojnicima, kao i kanali koji se bave vestima i drugim temama.
Na spisku su i veliki kanali koji imaju više od 500 hiljada pratilaca. Objavljeni su podaci administratora, kao i podaci predstavnika iz Službe bezbednosti Ukrajine.
„Na spisku je oko 35 administratora i oko 100 kanala“, izjavio je Sputnjiku predstavnik grupe „Rahdit“.
Centri za informaciono-psihološke operacije su deo snaga specijalnih operacija Ukrajine koji su do 2014. godine bili deo pomorske obaveštajne službe Ukrajine. Njihov osnovni zadatak su informaciono-psihološke diverzije.
Ranije je ruska hakerska grupa „Zli ruski hakeri“ objavila spisak više od 100 lica na kome su se našli oficiri NATO-a, kao i lica koja pružaju usluge sajber centrima u baltičkim državama i u Ukrajini.
U julu su hakovali servere Nacionalnog univerziteta za odbranu Ukrajine, obrisali sve njihove metode i ostavili „prave“ informacije o zverstvima kijevskog režima u Donbasu. Mesec dana ranije su objavili podatke 700 zaposlenih u Službi bezbednosti Ukrajine i glavne uprave obaveštajne službe Ministarstva odbrane Ukrajine.
Ruski hakeri su na samom početku specijalne vojne operacije onesposobili 755 sajtova ukrajinske vlade.
Darknet - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2022
RUSIJA
„Zli ruski hakeri“ objavili podatke više od 70 ukrajinskih „sajber vojnika“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala