- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Zli ruski hakeri“ objavili podatke više od 70 ukrajinskih „sajber vojnika“

© Depositphotos.com / GorodenkoffDarknet
Darknet - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2022
Pratite nas
Ruska hakerska grupa „Rahdit“ („Zli ruski hakeri“) objavila je na antifašističkom sajtu „Nemezida“ podatke o više od 70 saradnika ukrajinske sajber vojske.

„Upoznajte se sa elitom ukrajinske sajber vojske, hakerima, učesnicima redovnih međuresorskih takmičenja CTF („Osvajanje zastave“) među nepostojećim bezbednostnim strukturama 404“, navodi se na Telegramu.

Utvrđeno je da objavljeni podaci pripadaju pripadnicima Ministarstva odbrane Ukrajine, Ukrajinskoj gardi, obrazovnim institucijama koje obučavaju o načinima zaštite informacija i Službi bezbednosti Ukrajine.
„To su oni koji vuku konce IT vojske, oni im govore šta da napadnu i u koje vreme da pritisnu dugme. Međutim, čak su i oni samo dekor. Sutra ćemo pokazati lica pravih dirigenata ukrajinskih sajber klovnova“, obećali su hakeri.
Na sajtu se nalaze podaci studenata i profesora vojnih univerziteta u Ukrajini, kao i oficira i njihovi podaci na društvenim mrežama.
Ranije je ruska hakerska grupa objavila prvi deo podataka o ukrajinskim hakerima – IT vojsci Ukrajine, koja ima 759 ljudi i pripadnici SMM pokreta „Sejv UA“ koja ima 406 člana.
U novembru je „Rahdit“ objavio na sajtu „Nemezida“ spisak polaznika i profesora Akademije Službe bezbednosti Ukrajine. Tada su bili obelodanjeni podaci o više od 400 ljudi, koji će uskoro popuniti redove ukrajinskih specijalnih službi. U podacima su bile adrese, telefoni, individualni brojevi iz državnih registara fizičkih lica, mejlovi i stranice na društvenim mrežama, digitalni kodovi u mesindžerima i registarske oznake automobila.
Krajem novembra su „Zli ruski hakeri“ učinili javno dostupnim informacije o više od 1,5 hiljade zaposlenih u Spoljnoj obaveštajnoj službi Ukrajine.
Superkompjuter - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2022
RUSIJA
Broj sajber napada na Rusiju smanjen tri puta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala