- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Broj sajber napada na Rusiju smanjen tri puta

CC0 / Pixabay / Superkompjuter
Superkompjuter - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2022
Pratite nas
Broj sajber-napada na ruske kompanije i državne organizacije u prve dve nedelje decembra smanjio se tri puta u odnosu na poslednje dve nedelje novembra, navodi se u istraživanju kompanije za sajber-bezbednost „Storm vol“.
„Eksperti kompanije ‘Storm vol’ su zabeležili smanjen broj DDoS napada na komercijalne strukture i državne organizacije u Rusiji u novembru i prvoj polovini decembra 2022. godine. U novembru 2022. godine je za 30 odsto smanjen broj napada u odnosu na oktobar, a u decembru je zabeleženo tri puta manje napada u odnosu na poslednje dve nedelje novembra“, konstatuje se u dokumentu.
Većinu sajber-napada na ruske kompanije organizovali su politički motivisani hakeri. Broj sajber-napada smanjen je najviše u sferi finansija ─ za 38 odsto, proizvodnom sektoru za 62 odsto i sektoru telekomunikacija za 54 odsto.

„Smanjena je i moć sajber-napada. Maksimalna snaga napada u novembru u Rusiji je iznosila je 400 hiljada pokušaja u sekundi. Ranije su eksperti beležili napade do milion pokušaja u sekundi na ključne sektore. Eksperti smatraju da će se nastaviti tendencija smanjenja sajber napada na ruske kompanije u januaru 2023. godine“, zaključili su u kompaniji.

Ranije je u intervjuu za Sputnjik zamenik šefa ruske diplomatije Oleg Siromolotov izjavio da Sjedinjene Američke Države planiraju da u narednoj godini na sajber napade protiv nepoželjnih vlada potroše 11 milijardi dolara.
Veštačka inteligencija - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
RUSIJA
MIP Rusije otkrio koliko će novca SAD potrošiti na sajber napade u 2023. godini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala