- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Američki novinari vrše pritisak na Jokića: „Može lako da postane tragičar“

© AP Photo / Rick BowmerNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2023
Pratite nas
Dok čekamo start plej-ofa i odluku o dobitniku MVP nagrade za ovu sezonu, američki mediji se bave prognozama za postsezonu. Plej-of za Denver počinje u ponedeljak ujutru, a trojica novinara koji pomno prate NBA, kažu da je šampionska titula imperativ za srpskog centra. Inače...
Alan Han, novinar ESPN-a, smatra da je srpski košarkaš Nikola Jokić pod najvećim pritiskom da ove sezone osvoji šampionski prsten.
Gostujući u emisiji „Get ap“, Amerikanac je govorio o košarkašima koji moraju da osvoje titulu i rangirao ih je od jedan do pet. Na peto mesto stavio je Džejsona Tejtuma, a potom slede Džejms Harden, Džoel Embid i Kris Pol.
Na kraju, na prvo mesto košarkaša koji su pod najvećim pritiskom, odnosno koji moraju da osvoje titulu ove sezone, stavio je Nikolu Jokića. Objasnio je i zašto.
„Kada ste košarkaš koji je osvojio dve uzastopne MVP nagrade, kada beležite takve brojke i dominirate u regularnom delu sezone, onda je vreme da osvojite titulu“, poručio je Han.
Ako Srbin ne uspe u tome rizikuje da uđe u zanimljivu grupu košarkaša.
„Možda ne želite taj pritisak, ne tražite taj pritisak, ali MVP kruna dve godine zaredom nosi i oreol najboljeg košarkaša. Tim mu je prvi na Zapadu, većinu vremena su na tom mestu, vreme je da Nikola Jokić dokaže da ti brojevi mogu da vode ekipu do timskog uspeha i titule. Ukoliko se to ne desi, ulazi polako u grupu u kojoj je Džejms Harden. Sjajna statistika, ali bez timskog uspeha“, podsetio je Han.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
SPORT
Jokić je Amerikancima ponovo pokazao da su on i Embid dva različita sveta
Poznati NBA analitičar Bil Simons kaže da Jokić vrlo lako može da postane Stiv Neš ove generacije. Tu misli pre svega na činjenicu da će Srbin, uprkos sjajnim individualnim partijama, na ekipnom planu ostati praznih šaka.
„Ako ne odigra dobro plej-of ove godine, mislim da će zvanično biti Stiv Neš, Džejms Harden, Džordž Gervin ili Dominik Vilkins ove generacije. Verovatno je upečatljiviji od svih njih. Ima samo 27 godina i može da garantuje 46 pobeda. Videli smo prošle godine, igrao je sa razvojnim timom i pobedio 46 utakmica. Imaju prednost domaćeg terena, vrlo dobar tim. Ako ne uspeju ove, biće dobri i sledeće godine. Sigurno da ne želi da bude u ovoj kategoriji, iako su svi ti momci bili sjajni igrači. Nije Nešova krivica što nikada nije igrao finale, ali - nikada nije igrao finale“, rekao je Simons.
U njegovom podkastu gostovao je i Brajan Vindhorst, još jedan novinar uglednog ESPN-a.
„Jokić verovatno neće biti MVP, da li je to fer ili ne, zavisi od toga ko priča. Ako ne osvoji, to neće biti najgora stvar za njega. Problem mu je potencijalna eliminacija, ako ne stigne do finala. Šta ako i treći put pošalju trofej u Srbiju, ne mogu to da urade u Denveru jer su ispali iz plej-ofa“, rekao je Vindhorst.
„Nikola ima potencijal da postane polutragični tip sjajnog igrača koji nije pronašao pravi tim“, konstatovao je Simons.
Vindhorst se nadovezao i kazao da Jokić jednostavno želi da igra za Denver i da je potpisao novi višegodišnji ugovor.
NBA plej-of je počeo u subotu uveče, a Denver Nagetsi u prvoj rundi igraju protiv Minesote u ponedeljak rano ujutru po našem vremenu.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2023
SPORT
Počeo plej-of u NBA ligi – Atlanta poražena, Bogdanović skroman
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala