- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić je Amerikancima ponovo pokazao da su on i Embid dva različita sveta

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
Pratite nas
Košarka je timski sport, a ne individualna igra. Naravno, jasno je da postoje igrači koji prave razliku i druge čine boljima, kao što je to slučaj sa Nikolom Jokićem. Upravo je skromni Somborac u razgovoru sa američkim novinarima pričao o ambicijama Denvera i želji da se osvoji titula, dok je dan ranije Embid pričao o MVP priznanju kojim je opčinjen.
U tome se ogleda očigledna razlika između dvojice vanserijskih košarkaša koji su odveli Denver i i Filadelfiju u plej-of NBA lige. Poznato je da Embid igra za statistiku, dok Jokić ne haje za to, što pokazuje veliki broj asistencija ka saiigračima.
I dok snažni Kamerunac Džoel Embid uporno priča o MVP priznanju, za čije osvajanje je ovoga puta favorit, Nikola Jokić ne razmišlja o individualnim nagradama, iako igra verovatno najbolju košarku u životu, već su mu prioritet klupski uspesi.
Da je tako, najbolje pokazuje deo razgovora sa američkim medijima koji kruži društvenim mrežama, a objavio ga je novinar Rajan Blekburn koji radi za Mile High Sport.
Pitanje se odnosilo na to šta bi srpskom reprezentativcu i dvostrukom uzastopnom MVP-ju NBA lige značilo osvajanje šampionskog prstena?
„Značilo bi da smo najbolji na svetu. Da je Denver najbolja ekipa na svetu. Pokušavam da idem korak po korak i da razmišljam samo o narednoj utakmici, kako da pobedim. Ne zanima me šta se nalazi na cilju. Najvažnije je da smo svi zdravi i srećam sam što je trenutno takva situacija“, poručio je Nikola Jokić.
Novinare je zanimalo i da li je za Jokić ovo teška sezona, na šta je on odgovorio:
„Da li vi volite posao kojim se bavite? To je posao, kao i vaš", što je izazvalo osmeh prisutnih.
Tada se u priču uključio novinar Denver posta Majk Singer, koji je dobacio:
„Ista je i plata“.
Imao je Jokić spreman odgovor i na tu pošalicu.
„Pa, dobro, možda neko nije tako dobar u svom poslu“, uz osmeh je zaključio konverzaciju Somborac.
Za razliku od Jokića, Džoel Embid je samo dan ranije u razgovoru s američkom novinarkom zadao Srbinu udarac ispod pojasa, optuživši ga indirektno da laže kada kaže da mu nije stalo da osvoji MVP priznanje.
Podsetimo, Denver će na startu plej-of serije zaigrati protiv Minesote ili Oklahome, koji će to odlučiti u međusobnom duelu (noć između petka i subote), a Nagetsi su već objavili raspored mečeva, gde će u prva dva susreta biti domaćini u "Bol Areni".
Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
SPORT
Zvezda pobedom za infarkt završila sezonu Evrolige – obradovala i „partizanovce“
Aco Petrović - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
SPORT
Ima li kraja hrvatskim mukama?
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
SPORT
Amerikanci pronašli novi bizaran razlog za unižavanje Jokića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala