- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanci pronašli novi bizaran razlog za unižavanje Jokića

© AP PhotoNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
Pratite nas
Kako koji dan i sat prolaze, deluje da se MVP trofej odaljava od Nikole Jokića i približava Džoelu Embidu, a tome je doprinela i velika medijska buka koja je na snazi u SAD. Sada su pojedini tamošnji novinari istakli da je Jokić sam kriv što neće biti MVP.
Novinari Bil Simons i Rajen Rusilo smatraju da su Denver i Jokić mogli drugačije da pristupe ovoj trci, da budu zainteresovaniji.
I da su sami krivi što će Embid biti MVP.
Naravno, to još nije zvanično. Trka je i dalje na snazi.
„Jokić i Denver su sami sebe koštali ovoga. Svaka čast što ih nije toliko briga, ali u jednom trenutku su imali 48-19, a poslednjih 17 utakmica su završili sa 7-10, dok je Jokić propustio nekoliko utakmica. Šepajući su ušli u plej-of. Pre neko veče Jokić je imao tri šuta. Mogao je da ima tripl-dabl sezonu, ali ni to ga nije zanimalo“, smatra Rusilo.
Jasno je da je činjenica da bi Jokić bio treći put zaredom MVP u slučaju nagrade veliki faktor u ovoj trci.
A, Embid nije bio nijednom do sada.
NBA liga voli nova lica, voli nove priče i zato je Kamerunac sada u prednosti.
„Mrzim da pominjem prethodne godine u MVP trci, ali reći da je Jokić sto odsto opet MVP je teško. Triput uzastopno je svetinja. Moram stvarno da osetim da je on 100 odsto MVP. A posebno što nisam primetio da Jokića i Denver to zanima, što je OK, ali su učinili odluku lakšom“, rekao je Simons.
Na kraju, Amerikanci su izgleda sve bliži tome da je Embid pravi izbor.
„Mislim da je Embid pravi izbor. Jedino što me nervira su gluposti koje su pravili u Filadelfiji u poslednja dva meseca. Trebalo je biti zabavnije, a ne da ljudi misle da ako im se ne sviđa tvoj izbor da mrziš njihov tim ili igrača. A Embid je bio bolji igrač ove godine nego prošle. Ofanzivno mislim da je bio jedan od najboljih centara košgetera u istoriji. Ovo je bila istorijska sezona, a nije bila fizička nadmoć nad protivnicima kao kod Šekila O'Nila. Ovo je bilo vrlo kreativo, kako je naučio da se snalazi u zoni oko slobodnih bacanja“, dodao je Simons.
Nikola Jokić, Denver - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
SPORT
Hajka protiv Jokića urodila plodom – petina se izjasnila
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala