- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čačani šokirali Budućnost u „Morači“ – srpski trener odmah dobio otkaz

© Foto: Budućnost VOLI/Filip RoganovićVladimir Jovanović
Vladimir Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2023
Pratite nas
Srpski stručnjak Vladimir Jovanović i košarkaškli klub Budućnost prekinuli su saradnju, objavio je u subotu kasno uveče klub iz Podgorice.
Do raskida ugovora je došlo posle šokantnog poraza ekipe iz Podgorice od Borca iz Čačka (85:87) na svom parketu u poslednjem kolu ligaškog dela ABA lige.
Ovom pobedom Čačani su „poništili“ pobedu MZT-a protiv Cibone i zahvaljujući boljem međusobnom skoru zauzeli 12. poziciju, koja donosi baraž za opstanak protiv drugoplasirane ekipe iz ABA 2 lige - Heliosa ili Krke.
Hanter Hejl bio je najefikasniji u redovima Borca sa 25 poena, Dante Boldvin je ubacio 16, Sava Lešić 12, a Đorđe Gagić 11 poena.
Kod Budućnosti, Trej Bel-Hejns je postigao 18, a Petar Popović 16 poena.
Jovanović, inače, rođeni Čačnin, poraz svog tima od Borca pravdao je umorom, nakon gostovanja u Nemačkoj protiv Ulma, u okviru Evrokupa.
„Igrači su pokazali reakciju na treningu i želju da odigraju dobro, ali to nije bilo dovoljno. Žao mi je ekipe i publike, iako se ovim porazom nije promenilo ništa na tabeli. Nije trebalo da na ovaj način završavamo ABA ligu, iako imamo taj meč sa Partizanom. Sve što se desilo u proteklom periodu, uz gost raspored, sigurno je ostavilo trag“, rekao je Jovanović.
Podgoričani su regularni deo ABA lige završili na trećem mestu, a do početka plej-ofa im je preostalo da odigraju zaostalu utakmicu protiv Partizana.
O narednim koracima i o tome ko će biti novi trener ekipe iz Podgorice, Budućnost će blagovremeno obavestiti javnost, navodi se u saopštenju.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2023
SPORT
Američki novinari vrše pritisak na Jokića: „Može lako da postane tragičar“
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala