- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajina optužila „Šaomi“ da „sponzoriše rat“, kineski gigant odgovorio

© AP Photo
 - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
Pratite nas
Ukrajina je uvrstila kinesku kompaniju „Šaomi“ na listu „međunarodnih sponzora rata“ jer kompanija odbija da napusti rusko tržište. Kineski tehnološki gigant je izrazio odlučan protest ukrajinskim vlastima.
„'Šaomi' je globalna korporacija koja potrošačima širom sveta isporučuje visoko kvalitetne pametne telefone i kućne aparate. Čvrsto verujemo u to da svaki potrošač u celom svetu ima pravo da dobije pristup sredstvima za komunikaciju i informacijama na internetu“, navodi se u saopštenju kineske kompanije.
Kako se dodaje, kompanija posluje u preko 100 zemalja i regiona širom sveta, strogo poštujući lokalne zakone i pravila.
„'Šaomi' je osnovan u Pekingu i posluje širom sveta. Kategorički se protivimo uključivanju kompanije 'Šaomi' na spisak 'međunarodnih sponzora rata' od strane ukrajinske Nacionalne agencije za sprečavanje korupcije“, navodi se u saopštenju.
Ističe se da kompanija želi mir u celom svetu, te da je njena misija proizvodnja dobrih proizvoda po razumnim cenama kako bi svaki čovek u svetu mogao da „uživa u najboljem što pružaju tehnologije“.
Ukrajinska nacionalna agencija za suzbijanje korupcije saopštila je ranije da je uvrstila kinesku kompaniju „Šaomi Korporejšen“ na listu „međunarodnih sponzora rata“ jer kompanija i dalje posluje na ruskom tržištu.
Prodavnica brenda Šaomi - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
EKONOMIJA
Kineski gigant protiv američkog: 15 milijardi dolara za svrgavanje sa trona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala