- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Orban: Čim Amerika i Evropa prekinu da izdržavaju Ukrajinu, sukob će se završiti

© AP Photo / LM OteroMađarski premijer Viktor Orban govori na Konferenciji konzervativne političke akcije (CPAC) u Dalasu
Mađarski premijer Viktor Orban govori na Konferenciji konzervativne političke akcije (CPAC) u Dalasu - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
Pratite nas
Evropa troši desetine milijardi dolara na izdržavanje Ukrajine, to ne može da traje u nedogled, rekao je mađarski premijer Viktor Orban.

„Na finansijskom planu Ukrajina je nepostojeća država, čim SAD i EU prekinu da je izdržavaju, sukob će se završiti. Pad ekonomskih pokazatelja je ogroman, što je potpuno logično zbog rata. Očigledno je da Ukrajina ne može samu sebe da finansira. Pitanje je da li ćemo izdržavati Ukrajinu. Čim Amerika i Evropa odrično odgovore na to pitanje, rat će se završiti“, rekao je Orban za radio „Košut“.

Kako je rekao, Evropa pokriva finansijski ukrajinske penzije, račune, državne institucije, zdravstvo, obrazovanje, a to su ogromne sume, nekoliko desetina milijardi evra koje fale evropskoj privredi.
Kroz budžet EU u finansiranju Ukrajine učestvuje i Mađarska, iako se položaj mađarske manjine u Zakarpatju stalno pogoršava, naveo je Orban.

Trenutak istine za Evropu će doći

Evropa za sada nije spremna da promeni odnos po pitanju sukoba u Ukrajini i sankcija, ali "trenutak istine" će doći jer sadašnja politika uništava evropsku privredu i bezbednost, rekao je Orban.
"Nismo još došli do toga da evropsko javno mnjenje natera evropske lidere da promene odnos po pitanju vojne i sankcione politike, ali trenutak istine će doći. Jer ono što se dešava sada uništava Evropu, njenu bezbednost, privredu", rekao je mađarski premijer.
Mađarski premijer Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
RUSIJA
Orban se obratio Evropi: Dobro razmislite o budućnosti odnosa sa Rusijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala