Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Srbija nije i neće izvoziti oružje Ukrajini i ne postoji nijedan papir koji dokazuje da jeste

© Sputnik / Teodor AnastasijevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
Pratite nas
Srbija nije i neće izvoziti oržje Ukrajini, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić o jučerašnjim navodima Rojtersa.
"Ovde nije ni reč o oružju, nego o municiji. Srbija nije i nikad neće prodavati municiju Ukrajini i ne postoji nijedan papir koji dokazuje da jeste", kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Raški.
Vučić je dodao i da Srbija, kada prodaje municiju i ostalo oružje, prodaje samo takozvanim krajnjim korisnicima, a to nisu ni Ukrajina ni Rusija
"Da li je smisao uništiti srpske fabrike oružja, šta može biti smisao ove kampanje?", upitao je on i dodao da nastavljamo da ulažemo u fabrike i izvozimo svuda gde je dozvoljen krajnji korisnik.
Vučić je podsetio da vojna industrija u Srbiji postoji desetinama godina.
"Šta je smisao svega toga, neka mi neko od tih lažova objasni. Da ukinemo plate, imamo manji BDP. Ima nekoliko ratnih područja, može tu ili na poligonu oružje da se pojavi. Ne kupuje se municija da se kači na štikle, koristi se u ratu. Razumem ja šta rade Hrvati i drugi, ali srpske fabrike imaju ugovore od stotina miliona evra, da to ukinemo. Ne pada mi na pamet", rekao je Vučić.
Podsetimo, britanska agencija Rojters objavila je juče navodne informacije iz tajnog dokumenta Pentagona da se Srbija obavezala na slanje oružja Ukrajini ili da je to već učinila. U dokumentu takođe navodno piše da Srbija ima "političku volju i vojne kapacitete" da obezbedi oružje za Ukrajinu u budućnosti.
Te navode demantovao je juče u ekskluzivnoj izjavi za Sputnjik i ministar odbrane Srbije Miloš Vučević, a potom i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.
Ministar odbrane Miloš Vučević - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
SRBIJA
EKSKLUZIVNO Ministar Vučević o „saznanjima“ Rojtersa: Laž je da šaljemo oružje Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala