- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Rano je govoriti o susretu Lavrova i Blinkena kad ruskom ministru nisu izdali vizu

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov i Entoni Blinken u Rejkjaviku
Sergej Lavrov i Entoni Blinken u Rejkjaviku - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
Pratite nas
Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je da je rano govoriti o susretu šefa diplomatije Sergeja Lavrova i američkog državnog sekretara Entonija Blinkena imajući u vidu da ruskom ministru SAD za sada nisu vizu izdale.
„Američka strana čak nije ni vize izdala članovima naše delegacije, o kakvim susretima možemo da govorimo kad ni tehničko pitanje nije rešeno?“, rekao je on na pitanje da li je Vašington tražio da se organizuje sastanak Lavrova i Blinkena.
Ranije je ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja izjavio da je Moskva spremna da organizuje susret šefa ruske diplomatije s američkim državnim sekretarom tokom posete ruskog ministra sedištu Ujedinjenih nacija 24. i 25. aprila.
„Ukoliko bude zatražen takav sastanak, verujem da će ministar biti spreman za sastanak sa sekretarom Blinkenom“, rekao je Nebenzja novinarima, odgovarajući na pitanje o mogućnosti šefova diplomatije SAD i Rusije na marginama skupa u UN.
Nebenzja je dodao da da je za takav sastanak potrebna spremnost druge strane. „Mi od takvih sastanaka nikada nismo bežali“, dodao je on.
Podsetimo, Rusija tokom aprila predsedava tom telu UN. Planirano je više zasedanja na kojima bi trebalo da predsedava Lavrov.
Lavrov i Blinken nakratko su poslednji put nakratko razgovarali na marginama sastanaka G20 u Nju Delhiju početkom marta.
Sergej Lavrov u UN - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
RUSIJA
Moskva: Lavrov i ruska delegacija i dalje bez vize za učešće na sednicama SB UN
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala