- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Procureli dokumenti Pentagona možda namerna dezinformacija protiv Rusije

© Sputnik / Alekseй MaйševPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
Pratite nas
Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je da je curenje poverljivih dokumenata Pentagona, pri čemu je veliki deo materijala o Ukrajini, možda namerna dezinformacija s ciljem da se Rusija dovede u zabludu.

„Nemamo stav, verovatno je nekome interesantno da pogleda te dokumente, ako su to uopšte dokumenti, a možda je reč o fejku, namernoj dezinformaciji. S obzirom na to da su SAD strana u sukobu i vode hibridni rat protiv nas moguć je taj pristup da se protivnik, tj. Rusija, dovede u zabludu. Ništa ne tvrdim, prosto dopuštam mogućnost da su potpuno zamislivi razni scenariji “, rekao je Rjabkov.

Podsetimo, mediji su pisali da Pentagon istražuje curenje na društvenim mrežama materijala koji opisuju stanje ukrajinskih trupa i planove SAD i NATO-a da ih ojačaju.
List „Njujork tajms“ je primetio da dokumenti, datirani početkom marta, navodno kruže „ruskim provladinim kanalima na Telegramu“.
Potom je objavljeno o novim curenjima dokumenata. Kako je naveo list, na internet je moglo dospeti više od sto dokumenata, a šteta od incidenta se procenjuje kao značajna.
Istovremeno, agencija Rojters je, pozivajući se na američke zvaničnike, navela da ne isključuje mogućnost da su tajni materijali koji se odnose na ukrajinske snage mogli biti falsifikovani.
Pripadnik ukrajinskih specijalnih snaga u Donjeckoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Mediji: Procurilo – specijalci NATO-a raspoređeni u Ukrajini, većinom Britanci
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala