- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mask o upravljanju Tviterom: Nivo bola izuzetno visok, prodajem ako naiđe pravi kupac

© AP Photo / John RaouxOsnovatelь SpaceX Ilon Mask šutit s žurnalistami, delaя vid, čto iщet otvet na vopros po mobilьnomu telefonu vo vremя press-konferencii
Osnovatelь SpaceX Ilon Mask šutit s žurnalistami, delaя vid, čto iщet otvet na vopros po mobilьnomu telefonu vo vremя press-konferencii - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
Pratite nas
Vlasnik Tvitera Elon Mask izjavio je da je upravljanje ovom društvenom mrežom prilično bolno i turbulentno i da bi prodao kompaniju kada bi naišla prava osoba.
Mask, koji je još na čelu proizvođača automobila Tesla i raketne kompanije Spejs Eks, kupio je Tviter za 44 milijarde dolara u oktobru, a njegovo lično bogatstvo procenjuje se na skoro 190 milijardi dolara, što ga, prema Forbsovoj listi milijardera, čini drugom najbogatijom osobom na svetu.
Na pitanje da li se kaje zbog kupovine Tvitera, Mask je rekao da je „nivo bola izuzetno visok, i da ovo nije neka vrsta zabave“.
Govoreći o dosadašnjem vremenu koje proveo na čelu Tvitera, Mask je izjavio: „Nije bilo dosadno. Bilo je prilično uzbudljivo“.
Dodao je i da reč o „zaista stresnoj situaciji u poslednjih nekoliko meseci“, ali je naglasio da i dalje smatra da je kupovina kompanije prava stvar.
Mask je saopštio da zbog obima posla „ponekad spava u kancelariji“, i da ima svoje mesto na kauču u biblioteci „u koje niko ne ide“, prenosi Tanjug.
Na pitanje novinara vezano za odluku da se nalogu britanskog medija na Tviteru doda oznaka koja ga opisuje kao „medij koji finansira vlada“, Mask je rekao da zna da „Bi-Bi-Si generalno nije oduševljen time što ga svrstavaju u državne medije“.
Tviter je prvo dodao oznaku „Mediji koji su povezani sa državom“ na glavni nalog britanskog medija 4. aprila, pre nego što je to u subotu promenio u „Mediji koje finansira vlada“.
On je govorio još o finansijama kompanije i saopštio da se „većina njenih oglašivača vratila“.
Takođe je rekao da smanjenje broja zaposlenih sa nešto manje od 8.000 u vreme kada je kupio Tviter, na oko 1.500 u ovom trenutku, nije bilo lako.
Pešaci prolaze pored ulaznih vrata zgrade Bi-Bi-Sija u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2023
SVET
Tviter obeležio Bi-Bi-Si: Medij koji finansira vlada /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala