- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Učinićemo sve da skrenemo pažnju svetske zajednice na aktivnost biolaboratorija SAD u Ukrajini

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
Pratite nas
Rusija će činiti sve što je moguće kako bi privukla pažnju svetske zajednice na nezakonitu aktivnost Sjedinjenih Američkih Država povodom biolaboratorija, izjavio je novinarima portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Ovaj dokument (izveštaj o istrazi aktivnosti biolaboratorija SAD u Ukrajini) je, svakako, predat na uvid šefu države. Kako ga koristimo, učinićemo sve što je moguće kako bismo skrenuli pažnju svetske zajednice na ovu nezakonitu delatnost Vašingtona“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje da li predsednik planira da se upozna sa ovim dokumentom, hoće li on nadalje biti korišćen, i na koji način.

Prethodno je Savet Federacije Rusije usvojio izveštaj parlamentarne komisije o istrazi aktivnosti biolaboratorija SAD u Ukrajini, dokument je pre toga već podržala i Duma.
Prema ranijem saopštenju trupa za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od preko 30 bioloških laboratorija, koje su radile u interesima Pentagona. Prema rečima Kirilova, sve što se ticalo nastavka vojno-biološkog programa SAD, odvezeno je iz Ukrajine odmah nakon početka specijalne vojne operacije Rusije.
Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa.
Znak za biološku opasnost - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
RUSIJA
Ruska vojska: U ukrajinskim biolaboratorijama pronađeni patogeni kolere i antraksa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala