- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska: U ukrajinskim biolaboratorijama pronađeni patogeni kolere i antraksa

© Sputnik / Aleksandr GalьperinZnak za biološku opasnost
Znak za biološku opasnost - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije istražuje 240 patogena opasnih bolesti pronađenih u četiri laboratorije u Ukrajini, uključujući i koleru i antraks, izjavio je načelnik snaga za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov govoreći u Savetu Federacije.
„Realno smo radili u četiri laboratorije. U laboratorijama koje smo otkrili, pronađeno je oko 240 patogenih supstanci raznih vrsta. Mi ih istražujemo i dalje proučavamo. Većina se odnosi na antraks i koleru“, rekao je Kirilov, pozivajući se na analizu dokumenata vezanih za vojnobiološke aktivnosti Sjedinjenih Američkih Država.
Prema njegovim rečima, Rusija ima vakcine i lekove protiv takvih bolesti.
Biološko oružje - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2023
RUSIJA
Krimska groznica, kuga, korona: Šta je pokazala istraga o bio-laboratorijama na teritoriji Ukrajine
„Sarađujemo sa Ministarstvom zdravlja i Federalnom službom za fitosanitarni nadzor u tom pravcu“, dodao je general.
Ranije je poslanica Državne dume Rusije Irina Jarova izjavila da je istraga u potpunosti potvrdila da su u Ukrajini, pod maskom biolaboratorija, građeni vojni objekti Sjedinjenih Država i NATO-a.
Prema ranijem saopštenju trupa za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od preko 30 bioloških laboratorija, koje su radile u interesima Pentagona. Prema rečima Kirilova, sve što se ticalo nastavka vojno-biološkog programa SAD, odvezeno je iz Ukrajine odmah nakon početka specijalne vojne operacije Rusije.
Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa.
Znak za biološku opasnost - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2023
RUSIJA
SAD stvarale komponente biološkog oružja kod granica Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala