- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

U Poljskoj se formira logistička pozadina istočnog krila NATO-a

© AFP 2023 / WOJTEK RADWANSKIAmerički vojnici u vojnoj bazi u Poljskoj
Američki vojnici u vojnoj bazi u Poljskoj - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2023
Pratite nas
U skladištima sa naoružanjem NATO-a koja se formiraju u Poljskoj biće smeštene hiljade komada vojne tehnike, izjavio je poljski premijer Mateuš Moravjecki pre poletanja u Sjedinjene Američke Države.
Prema njegovim rečima, u zemlji se formira „logistička pozadina“ istočnog krila NATO-a.
„U Povidzu i još nekim mestima u Poljskoj uskladištiće se nekoliko hiljada komada vojne tehnike NATO-a. To su tenkovi, borbena vozila pešadije i različita naoružanja koja će, ako bude potrebno, moći brzo da aktiviraju istočno krilo NATO-a“, objasnio je Moravjecki.
Puštanje u rad baze za logističku podršku američkim trupama najavio je prošle nedelje poljski ministar odbrane Mariuš Blaščak.
Moravjecki će boraviti u SAD od 11. do 13. aprila. Predviđeni su razgovori u Beloj kući, sastanci sa predstavnicima vodećih kompanija američkog odbrambenog sektora i učešće u debatama u sedištu Međunarodnog monetarnog fonda. Glavne teme posete biće poljsko-američka ekonomska saradnja i pitanja bezbednosti Poljske. Biće dotaknuta i pitanja saradnje u energetskom sektoru.
Poljski vojnici na ceremoniji dočeka bataljona NATO-a pod rukovodstvom SAD u poljskom Ožišu - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2023
RUSIJA
NATO priprema novu arhitekturu odbrane i obuzdavanja na istočnom krilu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala