- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Progon se nastavlja: Još jedna crkva na zapadu Ukrajine na meti raskolnika /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićKrst u ruci
Krst u ruci - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2023
Pratite nas
Kanonska Ukrajinska pravoslavna crkva (UPC) saopštila je da se nastavljaju pokušaji nasilnog zauzimanje Saborne crkve Aleksandra Nevskog u gradu Kamenjec-Podoljski u Hmeljnickoj oblasti.
"Danas, 9. aprila, pokušavano je nasilno zauzimanje Sabornog hrama Svetog Aleksandra Nevskog u Kamenjec-Podoljskom. Prema rečima očevidaca sa lica mesta, policija ne odgovara na pozive. Pokušava da uruči sudske pozive vernicima Ukrajinske pravoslavne crkve koji brane svoj hram. Unutar hrama se služi liturgija, vernici se mole i ispred sabornog hrama“, navodi se na sajtu UPC.
Ukrajinski mediji pišu da se u blizini hrama nalazi oko hiljadu pristalica raskolničke strukture Pravoslavne crkve Ukrajine. Pokušavaju da zajedno sa revizorskom komisijom i novoformiranim parohijskim savetom uđu u saborni hram kako bi započeli popis imovine. Više od 500 vernika koji podržavaju kanonsku UPC opkolilo je hram i ne puštaju ih da uđu.
Krst manastirskog kompleksa Kijevsko-pečerske lavre ispred zastave Ukrajine i spomenika Majka-domovina u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2023
RUSIJA
Raskolnička crkva u Ukrajini zauzela još jednu crkvu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala