- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Miomir izgubio dva finala – ali je konačno pobedio sebe

© AP Photo / Shuji KajiyamaMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2023
Pratite nas
Samo sat vremena nakon što je poražen u finalu Eštorila, Miomir Kecmanović ponovo je izašao na teren da igra finale istog turnira, ali u dublu sa Nikolom Ćaćićem. Srpski teniseri poraženi su od Sandera Žila i Jorana Fligena rezultatom 6:3, 6:4, međutim kada je reč o njihovoj formi uprkos porazu ne treba štedeti reči hvale.
Kao pravi lav borio se Miomir Kecmanović protiv Kaspera Ruda iako je prvi set glatko izgubio 6:2. U drugom setu srpski teniser borio se za svaki poen do poslednjeg daha i pošteno je namučio rivala i svog velikog prijatelja iz Norveške.
Nije mogao ni da se odmori, ponovo je morao na posao, čekao ga je Nikola Ćaćić sa kojim je napravio veliki podvig plasmanom u finale Eštorila u dublu, ali nije više bilo snage. Poraz u finalu dobar je rezultat i za njega, ali i za Nikolu koji pokušava da nađe standardnog partnera.
Belgijanci su opravdali ulogu favorita, u Portugaliju su stigli kao četvrti nosioci i za samo sat vremena stigli su do trofeja.
Ćaćić nema za čim da žali, a Miomir tek može da bude zadovoljan posle dva poraza jer se na ovakvu njegovu formu dugo čekalo.
Kecmanović važi za velikog talenta, kao junior bio je prvi reket sveta i zaista je igrač koji ima veliki potencijal, međutim u Indijan Velsu i Majamiju gde je prošle godine igrao četvrtfinala, ove sezone eliminisan je u ranim fazama.
Nije to bio dobra znak, ali se ispostavilo da su ti porazi resetovali srpskog tenisera koji je mečevima na šljaci pristupio daleko drugačije.
Miomir je do finala u Eštorila bukvalno „protutnjao“ bez izgubljenog seta! Protivnici su se borili sa svakim njegovim udarcem, a samopouzdanje i motivacija dostigli su veoma visok nivo.
„Ubijao je protivnike do finala“, rekao je Kasper Rud pred meč sa srpskim teniserom i ništa nije slagao. Zaista je bilo tako, međutim stigla je prepreka koja je u ovom trenutku bila nepremostiva.
Kasper je pokrivao svaki mogući ugao terena, a Miomir nije mogao da napravi grešku, a da ne prođe nekažnjeno. U drugom setu srpski teniser dao je sve od sebe i konačno pokazao da može da parira bilo kome. Istina, nije pobedio, ali je Rud ozbiljno morao da se namuči da bi slomio njegov otpor.
„Pohvale Miši, dva finala u obe kategorije. Nije nimalo lako, pohvale tebi i tvom timu. Voleo bih da igramo još mnogo finala jedan protiv drugog, ne mogu da garantujem da ću narednog puta da pobedim, nikada nije lako protiv tebe i verujem da ćeš pobeđivati i podići još puno pehara u karijeri“, rekao je Rud o svom prijatelju Miši.
Srpski teniser od ponedeljka će biti 34. teniser sveta, a već u utorak igraće protiv Lorenca Musetija u prvom kolu turnira u Monte Karlu. Iako je bolje ranigrani Italijan favorit na papiru, ukoliko Kecmanović bude zadržao igru iz Eštorila Museti će biti daleko od uloge favorita.
Srpski teniser počeo je konačno da igra do kraja, ne predaje se tako lako i ne odustaje kada stekne utisak da je već izgubio meč. Često je od početka godine bio slučaj da Kecmanović pusti lopticu i ne potrči ka njoj jer veruje da ne može da je stigne, međutim protiv Ruda je krenuo na svaku.
Ta na prvi pogled mala razlika zapravo mnogo govori o tome koliko se srpski teniser „probudio“. Upravo to od njega je tražio Ivan Cinkuš, njegov novi trener, koji je želeo da Miomir uvidi da može da pobeđuje koga želi i da ne sme da se predaje posle jednog loše odigranog poena.
Miomir je izgleda naučio lekciju, a sada pored petice koja je upisana u dnevnik u Eštorilu, čekamo da vidimo koju će ocenu da dobije u Kneževini.
*Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner.
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2023
SPORT
Laslo poražen posle tri sata epske borbe – Srbin servirao za pobedu pa izgubio u drami
Novak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2023
SPORT
Đoković: Nadal nije tu – prilika je za nas
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2023
SPORT
Poraženi, ali i pobednici – posle neuspeha stigle odlične vesti za srpski tandem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala