- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Laslo poražen posle tri sata epske borbe – Srbin servirao za pobedu pa izgubio u drami

© AP Photo / Darko VojinovicLaslo Đere
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2023
Pratite nas
Na korak do velikog iznenađenja bio je Laslo Đere, srpski teniser koji je posle velike borbe izgubio od Huberta Hurkača, 12. tenisera sveta, u prvom kolu Mastersa u Monte Karlu, rezultatom 6:7, 7:6, 7:6.
Nije Laslo Đere imao previše sreće na žrebu u Kneževini, ali shvatio je to srpski teniser kao izazov i spremno dočekao Huberta Hurkača koji je na ovaj Masters stigao kao deseti nosilac.
Odlično je od starta Laslo nametnuo svoj ritam i već u drugom gemu iskoristio je prvu brejk loptu. Uspeo je da održi tempo Đere sve do sedmog gema, ali onda je Poljak iskoristio blagi pad, pojačao ritam i uspeo da mu oduzme servis.
Mogao je Hurkač potpuno do preokreta u prvom setu, imao je u jedanaestom gemu dve brejk lopte, ali Laslo je obe spasao i na kraju je presudio neizvesni taj-brejk u kom je bolji bio srpski teniser.
Scenario iz prvog seta preslikao se na drugi, ali ovoga puta u korist poljskog teenisera koji je u drugom gemu napravio brejk. Imao je Hurkač prednost od 3:1, ali Đere uspeva da vrati brejk, a potom mu oduzme i naredni servis gem.
Delovalo je da Laslo ima meč u svojim rukama, pogotovo posle osmog gema u kome je spasao tri brejk lopte. Međutim tokom servis gema za pobedu srpski teniser posustaje i tu priliku odlično koristi Hurkač kako bi se vratio u igru.
U drugom taj-brejku ritam je diktirao Hukač i konstantno je vodio što mu je donelo set loptu koju je iskoristio i izjednačio u setovima.
Posle velike ispuštene prilike, Laslo se nije predao. U drugom gemu trećeg seta odigran je maratonski gem, a srpski teniser je iskoristio osmu brejk loptu! Međutim, posle toliko mučenja nije uspeo da potvrdi brejk i ponovo je postalo neizvesno.
Pritisak je bolje podneo Hurkač koji je stigao do brejka, ali je Laslo spasao čak četiri meč lopte i vratio brejk! I treći set morao je u taj-brejk, a petu meč loptu uspeo je da iskoristi poljski teniser.
Uspešni su bili i Andrej Rubljov i Karen Hačanov, ruski teniseri koji su u dublu na Mastersu u Monte Karlu obezbedili osminu finala pobedom nad Džejmi Marijem i Mišelom Venusom rezultatom 7:5, 6:4.
Sjajan meč odigrao je ruski dvojac, iako su Mari i Venus prvi krenuli da prete brejk loptama, Rusi su bili ti koji su prvi oduzeli servis. Uzvratili su teniseri iz Velike Britanije i sa Novog Zelanda, međutim uporni Rusi napravili su novi brejk za osvajanje prvog seta.
U drugom su bili daleko sigurniji i uspeli da su održe prednost brejka sve do kraja što im je omogućilo osminu finala.
*Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala